Hlavní obsah

Dětský den na letišti Brno

Novinky, Eva Boráňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci projektu Brno - město uprostřed Evropy a Dětských dnů uprostřed Evropy se v neděli uskutečnila v areálu Letiště Brno-Tuřany akce s jednoduchým názvem Dětský den, ale s o to pestřejším programem.

Foto: Eva Boráňová

Pes Celní správy hledá v zavazadlech ukryté cigarety.

Článek

Letiště Brno ve spolupráci s mnoha dalšími partnery, jako jsou firmy B.A.W.D.F. s.r.o., Blue Sky Service, s.r.o., E.ON Česká republika, s.r.o., ISOline EU,s.r.o., CanoCar s.r.o., Coca-Cola, Autopark Brno, a.s. a Rádio ČAS, uspořádalo velkolepou akci nejen pro děti, ale skutečně pro všechny od 0 do 99 let, jak avizovala jejich pozvánka na webových stránkách letiště.

Kromě počasí organizátoři mysleli na všechno, parkovacích míst na polích kolem letiště bylo dost. Pro ty, kdo dali přednost MHD, jezdila posílená linka 76 z centra města až na místo konání akce a zase zpět.

Na letišti nemohla chybět letecká technika. Prezentovaly se vrtulníky bitevní i záchranářské, zájemci se mohli také podívat na Brno z paluby jednoho z nich.

Nový dvoumístný cvičný letoun předvedl na zemi i ve vzduchu český výrobce Czech sport aircraft. Nechyběla ani ukázka zásahu hasičské jednotky Letiště Brno Tuřany, své dovednosti předvedli přihlížejícím divákům i cvičení psi Celní správy, kteří vyhledávali v zavazadlech ukrytý tabák a marihuanu.

Eon zabavil především mužskou část návštěvníků, kteří s vervou zkoušeli své fotbalové dovednosti při střelbě na překážkách podobných těm z minigolfu. Malé závodníky motokrosu povzbuzovali kolem trati všichni. Odvážlivci si vyzkoušeli jízdu na elektrické koloběžce, ti starší i v elektromobilu. Usednout za volant či kokpit alespoň stojícího stroje si mohl vyzkoušet každý, k dispozici byla policejní octavia, vojenský obrněný transportér, malé letadlo, bitevní vrtulník i kukavůz.

Děti se mohly vyřádit hned na několika nafukovacích atrakcích, které je jistě zajímaly mnohem víc než letadla. Většina z nich si jedno malé odnášela na památku domů, stánek s polystyrénovými házedly byl v obležení celý den. Na malou tržbu si mohou stěžovat snad jen prodejci chlazeného piva. V teplotách kolem 13 stupňů Celsia tolik nelákalo, každý se raději zahřál voňavým langošem nebo bramborákem.

K tomu všemu zazpíval Stanislav Hložek. Na závěr mohl klidně přidat popěvek "Sláva, nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu." Mraky se sice honily ze všech stran, ale nepršelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám