Hlavní obsah

Dětské výrobky v hlavní roli školních vánočních trhů v Pilníkově

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Školní vánoční trhy se v pátek 7. prosince odpoledne počtvrté konaly v Pilníkově.

Foto: Jaroslav Blažek

Vánoční trhy v Pilníkově

Článek

Rok 2012 se rychle blíží ke konci, a tak opět přišel čas na tradiční Vánoční trhy pilníkovské základní a mateřské školy. Letošní již čtvrtý ročník se konal opět ve školní budově na náměstí.

Po třetí hodině odpolední nejprve ředitelka Mgr. Skořepová přivítala před školní budovou shromážděné návštěvníky a na její proslov vzápětí navázal školní pěvecký sbor, který zazpíval několik klasických koled.

Hned za vchodem do slavnostně vyzdobené školy byl každý návštěvník osobně přivítán dvěma pastýři, a pak se již mohl vydat po jednotlivých třídách k prohlídce i nákupu. Děti nabízely různé výrobky, které většinou samy vytvořily. Jednalo se o mnoho rozličných svícnů i malých svícínků, obrázky, perníčky, ozdobičky na stromeček a mnoho dalších dekoračních předmětů.

Děti, jak se ukázalo, jsou aktivní prodejci. “Ještě tohle," říkala vnučka babičce s rukama plnýma ozdobiček, “tu jsem dělala sama!”

Pro znavené návštěvníky bylo i občerstvení zajištěno. Buď ve školní jídelně, která se pro tento den změnila na kavárnu U anděla, nebo v multimediální učebně, kde se ke kávě či čaji promítaly filmy z dřívějších školních akcí.

Celé odpoledne procházelo po školních chodbách a třídách velké množství návštěvníků. Mezi nimi byl také starosta města Pilníkova Jiří Haken.

Trhy se všem návštěvníkům líbily a téměř všechny výrobky si někdo odnesl. A teď již nezbývá než se těšit na Vánoce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám