Hlavní obsah

Dětské oddělení Nemocnice Přerov si velikonočně vyzdobili sami malí pacienti

Novinky, Lucie Drahošová

Zajíčci, slepičky, kraslice, pomlázky či květiny zdobí v těchto dnech prostory dětského oddělení Nemocnice Přerov, která je členem skupiny AGEL. Jarní atmosféra tady zpříjemňuje blížící se Velikonoce dětem, které budou muset svátky strávit v nemocničním prostředí.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Barevné a hravé dekorace přitom letos vyráběli sami malí pacienti. Umělecká díla s jarní a velikonoční tematikou zdobí okna chodby a také nástěnky herny dětského oddělení. Umělecká díla přitom nejen evokují velikonoční atmosféru, ale zároveň ve fázi tvoření posloužila jako arteterapie, při které děti přicházejí na jiné myšlenky.

Menší děti baví práce s barvou, velikonoční vymalovánky, ale i velikonočně laděné pohádky. Větší děti pak zabaví netradiční techniky jako práce mizíkem na inkoustový papír, vystřihování podle šablon, číselné omalovánky a skrývačky,“ popisuje velikonoční tvoření vrchní sestra dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Přerov Bc. Jana Fialová.

Kromě toho se již nyní malí pacienti těší i na klauniádu se sváteční tématikou. Velikonoční říkadla, písničky a zábavný program čeká pacienty dětského oddělení už na Zelený čtvrtek 18. dubna.

Přímo na velikonoční svátky pak zůstanou na oddělení jen ti, u kterých zdravotní stav propuštění domů neumožňuje. „Na oddělení během svátků vždy zůstávají jen děti s akutními obtížemi a ty, které ještě nelze propustit do domácí péče,“ uvádí vrchní sestra dětského a novorozeneckého oddělení, kde se dětem snaží svátky jara co nejvíce zpříjemnit. 

Reklama

Výběr článků

Načítám