Hlavní obsah

Dětské hřiště v Bellušově ulici se dočkalo rekonstrukce

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vnitrobloky sídlišť v Praze 13 jsou plné dětských hřišť, od těch pro nejmenší až po plácky, kde se vyřádí i teenageři. Zastaralé prvky se postupně mění za moderní, přibývá i lanových překážek, tobogánů, modernizují se i kurty na míčové hry. V pondělí 9. dubna se otevřelo rekonstruované hřiště v Bellušově ulici.

Foto: archiv radnice Prahy 13
Článek

Zástupci městské části Praha 13 v pondělí 9. dubna slavnostně uvedli do provozu zrekonstruované dětské hřiště, které se nachází ve vnitrobloku ulice Bellušova. Investice do zrekonstruovaného dětského hřiště ve vnitrobloku Bellušova činila 1 128 015 Kč vč. DPH.

Na rozhýbání dětí

„Hřiště je primárně určeno dětem starším šesti let, které zde mohou využívat jak nové, tak i zmodernizované herní prvky. K dispozici je zde mimo jiné houpací kolotoč, malý skokanský můstek či víceúčelový cvičební rám na posílení celého těla. V rámci hřiště byla zachována tubusová skluzavka, která byla dovybavena lanem,” informovala mluvčí radnice Prahy 13 Eva Libigerová.  

Vnitrobloky nejsou mrtvou zónou

„Jsem rád, že i v letošním roce pokračujeme v sérii revitalizací hřišť a sportovišť v naší městské části. V žádostech o dotace na modernizaci vnitrobloků jsme velmi úspěšní, což mě těší,“ řekl starosta Prahy 13 David Vodrážka.

Vnitrobloky, které jsou součástí rondelů, obyvatelé Prahy 13 velmi rádi využívají. Chceme jim poskytnout příjemný prostor, kde mohou napříč generacemi trávit svůj volný čas. Postupně jsou modernizována hřiště pro menší i větší děti, sportoviště a jsou budovány venkovní posilovny,“ řekl místostarosta Pavel Jaroš.

Reklama

Výběr článků

Načítám