Hlavní obsah

Děti ze základních škol plzeňské části Doubravka soutěžily ve zpěvu

Novinky, Jan Kaše

Akce s názvem Nebe plné hvězd ukázala, kolik dětí je schopno zazpívat i náročnější písně.

Foto: Jan Kaše

Nebe plné hvězd

Článek

V úterý 4. prosince proběhlo v sokolovně v Újezdě pěvecké klání dětí, které navštěvují některou ze základních škol plzeňské části Doubravka.

Soutěžící byli rozděleni do dvou kategorií. Početnější kategorii tvořilo celkem 26 dětí z prvního stupně. Do druhé kategorie se přihlásilo pouze devět dětí z druhého stupně.

Tříčlenná porota hodnotila známkami od 1 do 7 nejen kvalitu zpěvu, ale také celkový dojem. A rozhodování neměla jednoduché.

Děti, mezi nimiž byli pouze čtyři chlapci, se na soutěž pečlivě připravovaly, a to včetně kostýmů, doprovodu a tanečních kreací. Nechyběla tak Kleopatra v podání Barbory Paulové, Saxana Veroniky Vidové a mnoho dalších. V repertoáru malých zpěváků převládaly písničky z českých pohádek, mezi nimiž kralovaly melodie ze známé a populární pohádky Princové jsou na draka.

Vítězem kategorie dětí z prvního stupně se stala Barbora Paulová z 28. základní školy, která svým podáním písně Teď královnou jsem já z muzikálu Kleopatra sklidila obrovský potlesk. Na druhém místě skončila Markéta Bujakowská a třetí příčku obsadila Eliška Hebedová.

Celá soutěž byla pro děti obrovským zážitkem, na který budou jistě dlouho vzpomínat.

Bohužel ne vše se organizátorům podařilo. Příliš nezvládli časový rozsah soutěže, která začala po 17. hodině a teprve po 20. hodině byly vyhlášeny výsledky první kategorie. Až před půl devátou se tak na podium dostaly děti z druhé kategorie, které již byly ochuzeny o početné publikum a tedy tu správnou atmosféru, provázející celou první část. Také vstup 70 Kč se každému nelíbil, zvláště při pohledu na reklamní tabule sponzorů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám