Hlavní obsah

Děti ze střelenské mateřské školy si užily karneval

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mateřinka ve Střelné na Vsetínsku ho v letošním roce uspořádala už po osmé. Doprovázely krásné kostýmy, spousta zábavy a výborná zmrzlina.

Foto: Ludmila Brousilová
Článek

V pátek 24. února byl pro školáky ze střelenské školičky zvláštním dnem. Konal se tam totiž karneval. „Nemohl jsem se dočkat. Už večer jsem se do školky moc těšil  a vybral jsem si masku kovboje,“ řekl hrdě jeden z nejmladších školáčků Daneček.

K vidění byly kostýmy pirátů, princezen, kostlivce či černokněžníka. „Kdo chtěl, mohl hned ráno do školky v masce přijít. Šlo o to, aby si děti karneval co nejvíce užily,“ vysvětluje učitelka Marie Tichá, která byla oblečena do masky víly. Paní ředitelku mohly ten den děti potkat v převleku dalmatina.

„Karnevalové veselí pořádáme letos po osmé a děti se na něj vždy moc těší. Celý den totiž mohou prožit v masce, kterou si samy vyberou, a ke které mají vztah,” říká ředitelka mateřské školy Ludmila Bartošáková. A dodává: „Na páteční zábavu naváže pondělní fašankový průvod malých školáků po obci a v úterý zakončíme veselé aktivity pyžamovým dnem".

V březnu se děti mohou těšit na návštěvu místní pekárny s ukázkou pečení chleba či výlet za pohádkovým představením do divadla ve Zlíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám