Hlavní obsah

Děti ze Kdyně tábořily na Lužnici

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní sucho trochu potrápilo i děti z kdyňského vodáckého tábora, který se letos odehrál na řece Lužnici. Stěhování mezi tábořišti Suchdol, Majdalena a Mláka tak bylo místy spíše úsměvným pěším výletem než jízdou po vodě.

Foto: Pavla Tochorová

Pionýrská skupina Safír Kdyně - vodácký tábor 2015

Článek

Naštěstí se táboru vyhnula ta největší vedra, a děti si tak mohly užít spoustu pěkných her, které pro ně připravili vedoucí z PS Safír Kdyně. Celotáborová hra byla tentokrát inspirována oblíbenou deskovou hrou Osadníci z Katanu.

Děti byly rozděleny do stálých skupin, které spolu jako osadnické rodiny soupeřily o to, které se podaří z vytěžených surovin postavit více osad nebo měst. Aby to ale nebylo tak jednoduché, musely si jednotlivé družiny také usmířit původní obyvatele osidlovaného ostrova, což bylo cílem závěrečné noční hry.

Během tábora se děti ještě stihly podívat do lázeňského městečka Třeboně, na Schwarzenberskou hrobku, vykoupat jsme se v suchdolské bývalé pískovně a tábor byl tradičně zakončen slavnostním ohněm, u kterého se všechny družiny dočkaly odměn podle jejich umístění v celotáborové hře.

Fotky z tábora a videosestřih z táborového programu najdete na http://safir.pionyr.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám