Hlavní obsah

Děti z Domažlicka si užily parádní prázdniny na vodě

Novinky, Pavla Tochorová

Pionýrská skupina Safír Kdyně pořádá vodácké tábory už téměř čtyřicet let a letošní rok tak nebyl žádnou výjimkou. Na vodu se vydalo 35 dětí od šesti do patnácti let, pro které tentokrát vedoucí vybrali řeku Berounku.

Foto: Pavla Tochorová

Vodácký tábor PS Safír Kdyně

Článek

Když autobus dorazil do kempu v Nadrybech, bylo třeba postavit stany, vybalit věci a pak už se děti mohly pustit do hraní prvních her.

Druhý den na ně už čekal náročný výcvik na lodích, aby si osvojily základní vodácké dovednosti a byly připravené na první větší výlet od Dolanského mostu. Na večer si pak vedoucí připravili promítání první části filmu Warcraft: První střet, který udával letošní táborové téma. Děti se následně rozdělily do šesti družinek coby orčích klanů, které proti sobě soutěžily v celotáborové hře.

V neděli ráno bylo ale potřeba celý tábor opět zabalit a vydat se 17 kilometrů po proudu řeky do dalšího tábořiště Kobylka u Liblína. Cestou si všichni užívali koupání, pěkné jezy i překrásné okolí přírodního parku Horní Berounka. 

Celý tábor provázelo slunečné počasí, ale asi v jeho polovině zastihla táborníky taková horka, že děti musely trávit celý den u vody a hrát hry jen v řece. Až k večeru se udělalo příjemné počasí a byl ten správný čas na bojové hry, které se dětem líbily nejvíce.

Na středu byl naplánován poslední přesun tábora do vodáckého kempu U Mloka, kde děti zhlédly zbytek filmu a pomalu se připravily na závěrečnou hru. Ta spočívala ve splnění několika jednoduchých úkolů ale hlavně v souboji se zlým čarodějem Gul´Danem, kterého děti musely přemoci v posvátném souboji mak´gora. To se nakonec všem skupinám podařilo a celkové pořadí se dozvěděly následující den u závěrečného táboráku. 

Tábor utekl jako voda a děti se s řekou musely rozloučit. Poslední den byl opět ve znamení balení a odjezdu zpět na nádraží do Kdyně, kde už své potomky netrpělivě vyhlíželi nedočkaví rodiče.

Všechny fotografie si můžete prohlédnout na webu http://safir.pionyr.cz/. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám