Hlavní obsah

Děti z Dětského domova v Kašperských Horách jsou talentované a mají skvělé nápady

Novinky, Jan Kaše

Pro tradiční vánoční besídku připravily děti nabitý program s rekordním počtem vystoupení.

Foto: Jan Kaše

Vystoupení v Kašperských Horách

Článek

Ve čtvrtek 12. prosince se v kašperskohorském kinosále uskutečnila pro širokou veřejnost vánoční besídka dětí ze zdejšího dětského domova.

Pořadem provázela známá dvojice Mach a Šebestová v podání zaměstnanců domova. Samozřejmě nechybělo ani kouzelné sluchátko, které plnilo přání, a pes Jonatán.

Letošní program byl výjimečný počtem vystoupení a překonal tak předchozí ročníky. Nutno podotknout, že diváci, kteří zaplnili hlediště, se rozhodně nenudili. Děti se na podiu plynule střídaly a hlavně podávaly skvělé výkony, a to nejen v oblasti taneční, ale také recitační a pěvecké.

I ti nejmenší vystupující se dokázali perfektně naučit poměrně dlouhé texty, které bez trémy a s úsměvem přednesli či zarecitovali. Svědčí to o jejich výborné paměti a hlavně chuti pobavit ostatní v předvánočním čase.

Šikovnost a nadšení děti dokládá i jeden z tanců, který podle vlastní choreografie nacvičily zcela bez pomoci dospělých.

Zlatou tečkou pak bylo vystoupení anděla a školní inspektorky, která byla nepříjemná a přísná. A hlavně neměla ráda Vánoce. Avšak krásný a milý anděl ji ve vzpomínkách přivede do dětských let a inspektorka zcela změní svůj pohled na tyto nejkrásnější svátky.

Obdivuhodný byl výkon obou představitelek těchto postav, který lze bez jakékoliv nadsázky označit za profesionální. Za vynikající jazykový projev a celkové „uchopení“ rolí by se nemusela stydět ani skutečná divadelní prkna. Kupodivu ani jedna z dívek nenavštěvuje žádný kroužek zaměřený na tuto činnost. Přejme jim, aby dostaly šanci ve skutečném divadelním souboru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám