Hlavní obsah

Děti uspořádaly ve škole další ročník vánočních trhů

Novinky, Jaroslav Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek uspořádala základní škola v Pilníkově na Trutnovsku další ročník oblíbených vánočních trhů. Poprvé se uskutečnily v roce 2009 a od té doby se staly úspěšnou tradiční předvánoční školní akcí.

Foto: Jaroslav Blažek

Vánoční trhy v Pilníkově

Článek

Letošní ročník byl ale trochu výjimečný – byla představena nová učebna přírodních věd, ve které žáci deváté třídy předvedli návštěvníkům několik chemických pokusů.

Po příchodu do školy, hned za vstupními dveřmi, každého příchozího přivítal uvaděč, který mu dal poukázku na kávu nebo čaj zdarma. Na konci chodby svítil vánoční stromeček a hned vedle stál betlém. Z prvního patra se linuly vánoční písně v podání dětí z pěveckého kroužku, což dokreslovalo celkovou vánoční atmosféru trhů. V okolních třídách děti nabízely své výrobky.

Trhů se zúčastnily všechny třídy místní základní školy, mateřské školky i družiny. Kuchařky ze školní jídelny vařily kávu, čaj a návštěvníci si mohli koupit tácek s cukrovím. Po chodbách neustále procházely hostesky s různými sladkostmi. Ve třídách děti nabízely mnoho rozličných výrobků – věnečky, ozdoby na stromeček, obrázky, svícny a různé další dekorační předměty.

Téměř vše bylo prodáno – a teď již mohou přijít Vánoce!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám