Hlavní obsah

Děti se vyřádily na svém plese

Novinky, Monika Čapková

Již pošesté se konal v Nové Vsi u Bakova dětský ples. Malé holčičky a malí kluci se na chvíli proměnili v dámy a gentlemany. Těm, co bonton nic moc neříkal, na sále svými naparáděnými šatičkami "vytřeli zrak".

Foto: Petr Prokorát
Článek

Jedno nedělní odpoledne měsíce února je obvykle na sále restaurace Jizera v Nové Vsi vyhrazeno v rámci plesové sezóny i dětem. Nejedná se o žádný maškarní rej, co jich bývá v okrese plno, ale jde o nefalšovaný ples, kde se očekává společenský úbor. Nechybí předtančení a ani bohatá tombola, kde byste však stěží hledali dorty, uzeniny či alkohol.

Vyšňoření kluci a holky se bavili v rytmu hudby, kterou mají rádi. Pouštěl ji z reproduktorů tentokráte DJ Jirka Sobotka a bylo znát, že už s malými tanečníky nějaké ty zkušenosti má.

O kulturní program v podobě orientálního tance se postarala Zuzka Henrichová a nenechala nikoho na pochybách, že bude nejspíš hvězdou tanečního parketu i v dospělosti. Tombolu připravili, stejně jako celé příjemné odpoledne, členové souboru Furiant za pomoci sponzorů: Cukrárny za rohem Mnichovo Hradiště, firmy DINO a Karla Švehly.

Hrála se během odpoledne i hra zvaná "židličkovaná" a vítězkou se stala Terezka Štechová. Všichni však netrpělivě očekávali hřeb odpoledne, kterým je vždy halda nafouknutých balónků spuštěných z jinak nevyužitého balkónu sálu. Potěšením všem může být fakt, že tatínkové a maminky prožili s dětmi prima odpoledne, kdy se všichni náramně bavili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám