Hlavní obsah

Děti malovaly s Fíkem a moc je to bavilo

Novinky, Václav Vlasák

Co malují děti z Kadaně nejčastěji? Přece maxipsa Fíka, který se kousek od města narodil a nyní zde každý rok slaví narozeniny.

Foto: Václav Vlasák

Barevné křídy se chopil také maxipes Fík a maloval společně s dětmi.

Článek

Velké oslavy narozenin maxipsa Fíka doprovází řad dalších akcí. Jednou z nich je společné malování dětí a mateřských škol na chodník. Akci pravidelně každý rok organizuje Mateřská škola Hvězdička.

Tentokrát se malovalo ve čtvrtek 31. května a ne na chodníku, ale na parkovišti před Domem dětí a mládeže Šuplík. Přišly děti ze všech šesti mateřských škol, které se pod dohledem maxipsa Fíka chopily barevný kříd a se zaujetím malovaly jak o život. A možná častěji než princezny malovaly právě Fíka.

Ten si všechny obrázky se zájmem prohlédl a s dětmi si zařádil. Na děti pak čekala sladká odměna a diplom, který jim předala spolu s Fíkem Stanislava Zelenková, ředitelka MŠ Hvězdička. Fík ještě pozval všechny děti na oslavu narozenin.

Narozeniny bude slavit maxipes Fík v sobotu 2. června od 10.00 hodin. Program bude probíhat na nábřežní promenádě, AmFíku a zahradách františkánského kláštera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám