Hlavní obsah

Děti končily prázdniny v děčínské zoo ve farmářském stylu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoročně se děti v děčínské zoologické zahradě loučí s prázdninami nějakou zábavnou akcí. Letos přichystali pracovníci farmářské zoo. Chtějí zpříjemnit školákům přechod od dvouměsíční přestávky zpět do školních lavic, u prvňáků jsou to zase dojmy, se kterými se mohou pochlubit novým kamarádům.

Foto: zoo Děčín

Brambororové hrátky

Článek

Ještě nedávno běžné věci

„Každoročně pro tuto akci volíme nějaké pohádkové téma, letos padl los na farmářskou zoo. Děti jsme během ní seznámili s nejrůznějšími činnostmi z farmy,” prozradila mluvčí zoo Alena Houšková.

Na návštěvníky, kteří se dostavili v hojném počtu spolu s rozsáhlým příbuzenstvem, čekalo 13 soutěžních stanovišť. Na nich děti plnily úkoly, se kterými by se mohly setkat na farmě.

Dříve bylo běžné, že dorost odjel na prázdniny k prarodičům na venkov, kde se setkal s domácími zvířaty i pracemi, což je nyní naprostou výjimkou. Domácí hospodářství je věcí téměř muzejní, pokud chcete vidět krávu, prase, slepice, abyste zamířili do zoo nebo na nějakou farmu.

Děti sbíraly vejce, pytlovaly brambory

V sobotu si mohly děti v děčínské zoo vyzkoušet například dojení krávy, sbírání vajec, chytání myší ve stodole, pletení housek, moštování, řezání dřeva nebo pytlování brambor. Kdo splnil všechny úkoly, na toho v cíli čekala drobná odměna. Farmářskou zoo si užilo téměř osm stovek příchozích.

Na 3. října je přichystána akce s názvem I zvířata mají svátek. Mezitím ale proběhnou i akce menšího rozsahu, jako například Den adoptivních rodičů a přátel zoo (12. 9.), přednáška o nedávné  povodni v gruzínské zoo Tbilisi (1. 10.) nebo speciální akce ZooŠkoly (po celé září).

Reklama

Výběr článků

Načítám