Hlavní obsah

Děti čeká v Obchodním domě zábavný víkend v Knihozemi

Novinky, Martina Žáčková

Zábavný víkend s hrami a společným čtením z nejkrásnějších dětských knížek letošního roku se chystá pro děti ve zlínském Obchodním domě. Do světa Knihozemě se mohou vypravit v sobotu 15. a neděli 16. června.

Foto: Leona Brázdilová
Článek

V tyto dny pro ně vždy od 10 do 19 hodin budou připraveny různé hry, hádanky a úkoly, mohou si vybarvit omalovánky, užít si další zábavu se sladkou odměnou a začíst se do vybraných titulů.

Zábavný knižní koutek najdou návštěvníci u Knihkupectví Dobrovský. Knihozem je jeho novým počinem, který má dětem i jejich rodičům a prarodičům usnadnit výběr kvalitních knih.

Ročně vyjde v České republice na dva tisíce titulů pro děti a vybrat ten pravý bývá často oříšek. Knihozem proto pravidelně přináší tipy na dvanáct nejkrásnějších dětských knih pro děti od 2 do 12 let, které prošly důsledným výběrem a jsou nadprůměrné po stránce zpracování obsahu a grafiky i technickým provedením.

V novém výběru pro rok 2019, se kterým se mohou návštěvníci o víkendu na Obchodním domě seznámit, jsou zastoupeny jak pohádkové příběhy pro nejmenší děti, kterým ještě předčítají rodiče, tak i beletrie pro dospívající čtenáře, mezi nimi například kniha Nadi Pažoutové Vilma běží o život, která se stala vítězným rukopisem literární soutěže Albatrosu. Seznam doplňuje mj. bohatě ilustrovaný Atlas vyhubených živočichů nebo nové vydání Malého prince ve výjimečné úpravě s fotoilustracemi z Islandu Elišky Podzimkové.

Reklama

Výběr článků

Načítám