Hlavní obsah

Děti budou mít na mníšeckém zámku jedinečnou příležitost spatřit v novém roce bílou paní

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. ledna zahájí zámek v Mníšku pod Brdy svou pravidelnou nabídku programů pro rodiny s dětmi. Jednu sobotu v měsíci, tentokrát hned tu první, zavítají do Mníšku pohádkové postavy. Děti potkají bílou paní, mníšeckou princeznu, ledovou královnu Elsu nebo místního anděla.

Článek

Kromě dvou okruhů s klasickým výkladem pro dospělé návštěvníky se v sobotu 4. ledna otevřou také prohlídky pro rodiny s dětmi. Během dne mohou navštívit komnaty zámku s ledovou královnou Elsou nebo pohádkový svět v Kouzelném sklepení či na prohlídce Z pohádky do pohádky, odpoledne od 16 hodin pak Podvečerní prohlídku s andělem a bílou paní.

Děti s Elsou navštíví slavnostní a společenské místnosti a zúčastní se hledání ztraceného sněhuláka Olafa. Bude se schovávat v kapli mezi andílky, v jídelně za kamny nebo v komíně nad krbem pánského salónku?

Až děti Olafa objeví, Elsa je zavede ještě za dalšími pohádkovými postavami do sklepení zámku, kde jim představí třeba svou sestřenici Zimní vílu, nebo je vezme do pohádkového světa a tam uvidí Popelku, Sněhurku nebo Červenou karkulku.

Těšit se na oživené pohádkové bytosti pak mohou děti při Podvečerní prohlídce. Do zámku je pozve místní princezna a představí jim mníšeckou bílou paní a anděla, připomínajícího stavitele zámku. Bílá paní se na Mníšku neprochází po cimbuří, ale po arkádové prosklené chodbě, kde se zjevuje se svíčkou v ruce.

Anděl se usídlil v barokní kapli plné malých štukových andílků na stropě, kteří tvoří výzdobu mníšeckého zámku již od doby, kdy byl vybudován. Postavil ho pán s andělským jménem, Servác Engel. Pohádkový anděl si přinesl pasovací meč a je přichystán odvážné děti povýšit do šlechtického stavu. Stanou se z nich princezny a rytíři ze zámku Mníšku.

Na dětské prohlídky je potřeba rezervace, další informace na https://www.zamek-mnisek.cz/cs/prohlidky-pro-deti.

Reklama

Výběr článků

Načítám