Hlavní obsah

Dětem z dětských domovů se díky sponzorským darům splní některá vánoční přání

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šeky v celkové hodnotě 1 281 500 korun předali partneři Plzeňského kraje ve čtvrtek 13. prosince na akci Advent s Plzeňským krajem v Západočeském muzeu.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Finanční prostředky v letošním roce byly rozděleny mezi osm dětských domovů.

Článek

Díky příspěvkům pozvaných zástupců společností spolupracujících s Plzeňským krajem se dětem z vybraných dětských domovů v kraji splní některá vánoční přání.

Na akci konané od 17.00 hodin vystoupily pěvecké sbory plzeňského Dětského domova Domino pod vedením Dagmar Frouzové a trio Barbora Haasová, Matouš Křiváček a Vojtěch Novák z Konzervatoře Plzeň.

"Děkujeme partnerům za příspěvky, díky nimž mohou udělat dětské domovy pro děti něco navíc. Moc si vážím práce zaměstnanců dětských domovů. To, co dělají, není práce, je to poslání," uvedl hejtman kraje Milan Chovanec.

"Snažme se, aby nikdo o Vánocích nezůstal sám. Budu prosit boha, aby vám požehnal za to, co děláte," řekl biskup František Radkovský, který na adventním setkání vystoupil s vánoční promluvou.

První ročník charitativní akce Advent s Plzeňským krajem se uskutečnil v loňském roce v areálu Muzea a galerie severního Plzeňska v Mariánské Týnici.

Finanční prostředky v letošním roce byly rozděleny mezi osm dětských domovů. Plzeňský kraj je zřizovatelem sedmi dětských domovů s kapacitou do 290 dětí. V současné době v nich bydlí zhruba 270 dětí. Všechny domovy jsou rodinného typu.

Reklama

Výběr článků

Načítám