Hlavní obsah

Desítky sběratelů pivních etiket a pivovarských suvenýrů zaplnily Minipivovar Parník v Přerově

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 10. srpna uspořádal Klub sběratelů pivních etiket a pivovarských suvenýrů Haná Olomouc a Minipivovar Parník Přerov 1. setkání sběratelů pivních etiket a pivovarských suvenýrů v Přerově.

Foto: Jiří Šafránek

1. Setkání sběratelů pivních etiket a pivovarských suvenýrů v Přerově.

Článek

Desítky sběratelů pivního skla, lahví, plechovek, tácků, etiket, otvíráků, korunkových uzávěrů a dalších předmětů, které souvisejí s pivem a pivovarnictvím, zaplnily takřka všechny stoly v restauraci Minipivovaru Parník Přerov.

Sběratelsky zajímavá a vyhledávaná je i produkce prvního Přerovského minipivovaru Parník, který byl uveden do provozu v březnu 2009. Pivo je zde vyráběno proslulou českou technologií s použitím tradičních surovin, tj. sladu, chmele, pivovarských kvasnic a vody. Kapacita celého zařízení je přibližně 9000 hl piva ročně. Zásoba ležáckých tanků čítá 24tisíc ½ litrů piva.

Přímo na setkání sběratelů se točil 13% PIRÁT polotmavý speciál, 11% NÁMOŘNÍK světlý ležák, 12% KOVÁŘ tmavý ležák a 12% KAPITÁN světlý ležák, o jejichž etikety je velký zájem právě mezi sběrateli, a to nejen v České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám