Hlavní obsah

Desítku zraněných cyklistů v sobotu ošetřili záchranáři

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští záchranáři během soboty ošetřili na různých místech kraje desítku zraněných cyklistů, nejčastěji bez cizího zavinění. Část cyklistů však přiznala užití alkoholu.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

První cyklista havaroval již před druhou hodinou ranní v Ženklavě na Novojičínsku, přičemž jej mělo srazit projíždějící vozidlo. S podezřením na otřes mozku byl sedmadvacetiletý muž ošetřen a předán do novojičínské nemocnice. O hodinu později utrpěl poranění hlavy devatenáctiletý mladík, rovněž jedoucí na kole, tentokrát v Karviné.

Záchranáři dále vyjížděli k nehodě dvou cyklistů v Mostech u Jablunkova, u kterého zasahovaly třinecké posádky ZZS. Patnáctiletí chlapci utrpěli při srážce poranění hlavy, jeden z nich navíc i dolní končetiny. První z hochů byl zraněn lehce, u druhého lékař zjistil zranění vážnější a pacient musel být po poskytnutí přednemocniční lékařské péče předán na JIP nemocnice v Třinci. Podle zjištění záchranářů neměl ani jeden z chlapců při jízdě ochrannou přilbu.

Vpodvečer záchranáři vyjížděli k dalším úrazům cyklistů při sjezdu z Lysé Hory, a to v odstupu jedné hodiny. V obou případech zraněné nejprve ošetřovala horská služba. Ke čtyřiatřicetileté ženě s poraněním horní končetiny a páteře musel vzhledem k terénním podmínkám následně vzlétnout i vrtulník LZS, který ji přepravil do Fakultní nemocnice v Ostravě. O muže ve věku šestačtiřicet let pak při druhé události pečovala pozemní posádka ZZS, jež pacienta zraněného v oblasti hlavy a s podezřením na otřes mozku předala ve frýdecko-místecké nemocnici.                 

Reklama

Výběr článků

Načítám