Hlavní obsah

Desítka nejkrásnějších zážitků v rakouských horách

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitparádu 10 nejlepších zážitků sestavila iniciativa Nejlepší rakouské letní horské lanovky. Nejrychlejší létací dráha Flying Fox na světě na Asitzu Leogangu, Ledový palác na Dachsteinu a nejvýše položené kino v Rakousku na Kitzsteinhornu jsou 3 z 10 letošních největších horských zážitků v zemi našich jižních sousedů.

Foto: Fachverband der Seilbahnen Österreichs

Výhled do čtyř zemí z Zugspitze

Článek

Zážitkem zvláštního druhu je vyhlídková plošina Adlerhorst na Rofanu vysoko nad achenským jezerem pozoruhodně architektonicky ztvárněná v podobě orlího hnízda. V Nassfeldu pluje na idylickém horském jezeře obklopeném mohutnými skalními masivy benátská gondola. Ve Fissu/Serfausu čekají na odvážlivce hned tři adrenalinové zážitky v podobě létacích atrakcí Fisser Flieger, Skyswing a Fisser Flitzer.

Impozantní visutý most ve výšce 2300 metrů nad mořem na Stubnerkogelu v Bad Gasteinu je příslibem unikátních výhledů. Na Pfänderu nad Bregenzem, který je proslulý výhledem na Bodamské jezero rozlévající se ve třech sousedních zemích, umožňuje nový alpský přírodní park návštěvníkům nahlédnout do světa kozorohů, muflonů, jelenů a svišťů.

Skvělým zážitkem pro odvážné děti je překážková trať pro elektrokola  Schmidolins Feuerstuhl na vrcholu Schmittenhöhe nad letoviskem Zell am See. Lákadlem tyrolské lanovky na nejvyšší německou horu Zugspitze je kromě výhledu do čtyř zemí atraktivní muzeum Faszination Zugspitze.

Desítka největších atrakcí:

1. Létací dráha Flying Fox XXL je dlouhá 1600 metrů, létá se ve výšce až 143 metrů a účastníci dosahují při letu rychlosti až 140 km/h.

2. Ledový palác na Dachsteinském ledovci je mystický svět z ledu a sněhu. Ohromí zážitky ve věčném ledu, postavy vyřezané z ledu profesionálními tvůrci z Číny, ledové sloupy a křišťálový dóm.

3. Unikátní světová atrakce, kino Cinema 3000, ve kterém se na obří plátno promítají obrazy plné působivé přírodní atmosféry a úchvatné panoramatické záběry.

4. Lanovka na Rofan nad jezerem Achensee zpřístupnila návštěvníkům na vrcholu Gschöllkopf novou vyhlídkovou plošinu Adlerhorst,  koncipovanou jako obří orlí hnízdo na skále a umožňující ohromující panoramatický výhled.

5. Originální benátská gondola i s autentickým gondoliérem šíří při pravidelných vyjížďkách po horském jezeře Rosskofelsee v Nassfeldu v Korutansku pravou benátskou atmosféru. Jezero pod vrcholem Rosskofel je obklopeno skalními štíty Karnských Alp.

6. Fisser Flieger je létací zařízení, kde se účastníci řítí bezpečně přivázáni rychlostí až 80 km/h až ve výšce 47 metrů jako na rogalu do údolí. Skyswing je obří houpačka, jejíž kouzlo spočívá v propojení pocitu beztíže při 12 metrů dlouhém volném pádu. Fisser Flitzer je 2,2 km dlouhá letní sáňkařská dráha.

7. Na vrcholu Stubnerkogel vysoko nad Bad Gasteinem se nachází visutý most široký jen jeden metr, ve výšce 140 metrů nad propastí.

8. Z hory Pfänder nad Bregenzem se otevírá jedinečný panoramatický výhled na Bodamské jezero rozlévající se u jeho úpatí. Letos dokončený alpský přírodní park mj. s kozorohy, muflony, jeleny a svišti.

9. Schmidolins Feuers je to nejvýše položená dětská překážková motocrossová dráha v Rakousku.

10. Nově otevřené muzeum Faszination Zugspitze, jehož expozice se vrací do historie, a to až do okamžiku prvního zdolání této hory člověkem v roce 1820.

Reklama

Výběr článků

Načítám