Hlavní obsah

Desátý ročník Festivalu pod věží chystá dárek pro sídliště: koncert Spirituál kvintetu

Novinky, Radovan Výsmek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to už deset let, co se během jednoho z prvních víkendů školního roku ozývá na největším zlínském sídlišti moderní křesťanská hudba a zve k naslouchání nejen ty, co za ní cíleně přijedou, ale také jeho obyvatele. Festival pod věží letos v termínu 27. – 29. září završuje svou první dekádu.

Foto: Festival pod věží

Festival pod věží

Článek

Během existence přivítal 63 kapel na 109 koncertech nebo samostatných programech a letos k nim přibude dalších jedenáct. Co pořadatelé z řad dobrovolníků Salesiánského klubu mládeže Zlín chystají na letošní rok?

„Měla by to být především oslava, a to nejen ve smyslu ryze duchovním. Před 10 lety byl vysvěcen kostel a otevřeno středisko mládeže, do kterého SKM Zlín přestěhoval svou již tehdy dlouholetou činnost. Myslím, že je co oslavovat,“ uvedl ředitel festivalu Radovan Výsmek.

To, že se rozhodli organizátoři pojmout program výjimečně, je znatelné hned po přečtení programu.

Například v pátek proběhne živé vysílání pořadu Rádia Proglas s kapelníkem skupiny Oboroh Slávkem Klecandrem. Kromě hudebních ukázek bude odpovídat na otázky známého hudebního kritika Milana Tesaře.

Ze sobotního programu stojí za to zmínit koncert slovenské kapely Kapucíni a folkového písničkáře Stanleyho, kteří v roce 2006 získali jako první cenu Aurel (obdoba české ceny Anděl) za gospelovou hudbu.

K závěrečnému koncertu programu festivalu jeho ředitel uvedl: „Jako poděkování za přízeň návštěvníkům ale také obyvatelům sídliště, pro které děláme všechny naše aktivity, jsme se rozhodli dát dárek a tím bude koncert české legendy – Spirituál kvintetu.“ K jeho slovům je potřeba dodat, že celý program nevyžaduje zakoupení vstupného, to je dobrovolné.

Desátý Festival pod věží se koná za finanční podpory statutárního města Zlína a Zlínského kraje a záštitu nad ním převzal náměstek primátora města Zlína Mgr. Miroslav Kašný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám