Hlavní obsah

Desáté výročí své radnice oslaví Praha 13

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice Prahy 13 v Nových Butovicích zve ve středu 5. června od 8.00 do 18.00 hodin na Den otevřených dveří. Návštěvníci mohou kromě běžně přístupných míst nahlédnout do obřadní místnosti nebo do pracovny starosty.

Foto: archiv radnice městské části Prahy 13
Článek

Velký zájem bývá o možnost vyhlídky na městskou část z terasy v 5. patře radnice. Sraz pro zájemce je v 9.00, 11.00 a 14.00 u informací v přízemí. Moderní budova radnice na Slunečním náměstí je v provozu od 2. června 2003.

Desáté výročí své radnice slaví městská část kromě dne otevřených dveří také výstavou. V úterý 4. června se na radnici uskutečnilo slavnostní setkání spojené s vernisáží výstavy o projektech a výstavbě této zajímavé budovy a všech službách a akcích, které nabízí.

Na vernisáži promluvili starosta Prahy 13 David Vodrážka, tajemnice úřadu Kateřina Černá a hlavní architekt Miloš Haase. 

„Otevření nové radnice bylo jednou z nejvýznamnějších událostí v dějinách městské části,“ řekl mimo jiné starosta David Vodrážka. „Všechna pracoviště úřadu máme na jednom místě. Pro občany máme otevřeno 5 dní v týdnu, z toho dvakrát až do 18 hodin.“ Na závěr poděkoval architektům, stavbařům i všem pracovníkům úřadu.

"Výstava bude přístupná v úředních hodinách až do 14. června. Kromě moderně řešených prostor atria a velkoplošných kanceláří je radnice Prahy 13 charakteristická například vstřícností vůči zdravotně postiženým a rodinám s dětmi. Má bezbariérový přístup, výtah a bezbariérové toalety. Tlačítka ve výtazích mají popisky i v Braillově písmu a nevidomé občany s pagerem navádí ke vchodu do budovy hlasový majáček. Pro maminky s dětmi je k dispozici dětský koutek v atriu a místnost pro přebalování nebo kojení," doplnil Samuel Truschka, mluvčí radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám