Hlavní obsah

Den Zlínského kraje nabídne atraktivní program i jízdu parním vlakem

Novinky, Břetislav Šťasta

Chcete prožít sobotu jinak než obvykle? Poznat neznámá zákoutí Baťova mrakodrapu? Užít si dechovky, swingu či cimbálovky? Okoštovat nejlepší dobroty a vína Zlínského kraje? Tak se vypravte 1. října na Den Zlínského kraje s atraktivním programem.

Foto: Břetislav Šťasta
Článek

Můžete navštívit zákoutí Baťova mrakodrapu, která jsou běžně veřejnosti nepřístupná, vyslechnout si legendy, mýty i anekdoty o baťovském Zlínu, projet se slavnou pojízdnou kanceláří ve výtahu, setkat se s osobnostmi veřejného života nebo ochutnat nejlepší regionální potraviny. Bohatý kulturní, poznávací i zábavný program bude připraven nejen v samotném sídle Zlínského kraje, v Baťově mrakodrapu, ale také na mnoha dalších místech regionu.

Den otevřených dveří a tedy vstup zdarma nabídnou kulturní organizace Zlínského kraje: Muzeum Kroměřížska, Muzeum Jihovýchodní Moravy a Obuvnické muzeum ve Zlíně, Muzeum regionu Valašsko Vsetím a Valašské Meziříčí, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti, Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně, Hvězdárna ve Valašském Meziříčí nebo rozhledna Vartovna nad Seninkou. Také mediální partner akce, zlínské studio Českého rozhlasu Brno, chystá pro zájemce možnost prohlídky redakce i vysílacího pracoviště. Ti kdo mají rádi folklor, mohou zavítat do Kunovic.

Kdo se chce osobně setkat s Hejtmanem Zlínského kraje Stanislavem Mišákem nebo s dalšími osobnostmi veřejného i společenského života, bude k tomu mít příležitost při moderovaných diskusích ve zlínském Baťově mrakodrapu.

Na své si přijdou i milovníci historických vlaků, pro něž bude jezdit speciální spoj s parní lokomotivou na trase Valašské Meziříčí - Vsetín - Horní Lideč - Brumov-Bylnice - Bojkovice - Uherský Brod - Kunovice - Staré Město - Otrokovice - Zlín - Vizovice.

O dobrou náladu se před Baťovým mrakodrapem postará Dechový orchestr mladých s mažoretkami, Avion Swing Band i Stanislav Hložek s Dětskou cimbálovou muzikou.

Připravena bude také ochutnávka a prodej nejlepších potravinářských výrobků a vín Zlínského kraje i prezentace tradičních rukodělných umělců.

Program vyvrcholí veřejným losováním vědomostní soutěže Zlínský kraj známý i neznámý, jejíž vítěz získá víkendový pobyt v lázních Luhačovice.

Reklama

Výběr článků

Načítám