Hlavní obsah

Den Země se salesiánským střediskem

Novinky, Hana Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další príma přespávačka se uskutečnila na oslavu Dne země. Děti přespaly v prosetickém středisku a další den vyrazily do Prahy.

Foto: Pavlína Bláhová

Salesiánské středisko Štěpána Trochty v pražské ZOO.

Článek

Salesiánské středisko Štěpána Trochty je vedeno týmem kvalifikovaných pracovníků, kteří připravují mládež k lepšímu začlenění do společnosti. V duchu preventivního systému sv. Jana Bosca vytváří prostředí pro jasnou orientaci k všeobecně lidským, duchovním a křesťanským hodnotám. Střediska jsou otevřena dětem a mladým lidem bez ohledu na rasu, národnost, vyznání, politické přesvědčení nebo příslušnost ke společensko-sociální skupině.

Děti a mladí lidé ve střediscích prožívají svůj volný čas. Hry, soutěže, sportovní, hudební i vzdělávací programy probíhají ve všední dny, o víkendech i v době prázdnin. Důležitou součástí programu jsou pravidelné kroužky a každodenní doučování.

Jedním z programů jsou i dvou nebo třídenní akce, kterým děti říkají přespávačky. Průběh jedné z nich nám popsaly děti společně s Pavlínou Bláhovou, která akci organizovala.

„V pátek večer jsme si společně zasadili bylinky, které budeme využívat na kroužku vaření.

V sobotu jsme vyrazili do pražské zoologické zahrady. Nejdříve to vypadalo, že celý den budeme stát ve frontě a zvířata uvidíme jen na plakátech, ale nakonec jsme to zvládli a dostali jsme se dovnitř.

Při návštěvě ZOO se nám věnovala průvodkyně Terka, která nám říkala zajímavosti například o méďovi Tomovi, žirafích dvojčátkách Matyášovi a Nele, o hroších Gastonovi a Fandovi nebo o lachtanovi Melounovi.

Věděli jste třeba, že se kromě zoologických zahrad, nikdy nemůže sejít tučňák s medvědem? A nebo to, že hroší kůže je široká 3,5 cm?

Když nás Terka opustila, dali jsme si jídlo na posilněnou a vyrazili vstříc velemlokům a šelmám. Po cestě jsme potkali velké (a myslíme tím opravdu velké) želvy a také nestydaté lemury.

Nakonec jsme navštívili dětskou zoo s prasátky, lamami a ovcemi a vyrazili autobusem zpět do Prosetic.

Tyhle dvoudenní přespávačky máme rádi. Něco se dozvíme a naučíme, ale také se pobavíme a zasmějeme."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám