Hlavní obsah

Den Země je v Táboře ve znamení třídění a recyklace odpadů

Novinky, Jan Marxt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akce na oslavu Dne Země s podtitulem Odpady – třídění a recyklace probíhají ve čtvrtek v Táboře.

Foto: Jan Marxt

Při oslavách Dne Země v Táboře měla dnes premiéru i celonárodní kampaň na podporu recyklace elektroodpadu pod heslem Přelez, přeskoč, recykluj!

Článek

Vše začalo v osm hodin ráno programem pro mateřské školy a základní školy. Součástí akce je i prohlídka Botanické zahrady, kde má doprovodný program Kapky pro Den Země připraven Zemědělská škola.

Ve 13 hodin pak začal na náměstí T. G. Masaryka program pro širokou veřejnost. Jeho součástí je poradna Energy Centra České Budějovice, organizátoři pro návštěvníky připravili obchůdky dobré vůle Domácí hospic Jordán a Rolnička.

Po celý den probíhá prezentace projektu Zdravé město, studentských prací a činnosti táborských středních škol.

Separační nádoby na odpad přivezla do Tábora ukázat společnost Rumpold, Kompostárna Jarošovice zorganizovala při příležitosti Dne Země bezplatný odběr kompostu.

Celostátní premiéru měla dnes v Táboře celonárodní kampaň na podporu recyklace elektroodpadu pod heslem Přelez, přeskoč, recykluj! Připravil ji kolektivní systém Elektrowin ve spolupráci se společností Ecobat a s jednotlivými kraji České republiky.

Během letošního roku bude tento seriál zábavně naučných akcí putovat po zajímavých místech v ČR a připomínat lidem význam sběru a recyklace starého elektra.

Speciálně pro tento účel vznikla jedinečná atrakce, nafukovací závodní dráha o rozměrech téměř 12 x 3 metry, kterou návštěvníci zdolávají na čas.

Nejlepší časy dosažené během jednotlivých akcí budou v půlce září porovnány a vítězové tří kategorií si ze závěrečné akce odnesou ceny v hodnotě 20 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám