Hlavní obsah

Den Země aneb Oslava přírody v Ostravě-Zábřehu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život v korunách stromů - tak nazvali pořadatelé celodenní akci v Ostravě-Zábřehu. Jde o prezentaci aktivit organizací statutárního města Ostravy a dalších občanských sdružení a organizací zabývajících se ochranou přírody.

Foto: Josef Zajíc

DEN ZEMĚ a ochrany přírody.

Článek

Tradiční akce na náměstí SNP má úspěch. Náměstí je plné školních dětí, které dnes využívají nabídky asi 50 stánků k zážitkovým, výukovým a zábavným programům.

Městská policie nabízela ukázky běžného vybavení policisty, výukové a výchovné programy při spolupráci s občany. Tisková mluvčí ředitelství Celní správy Ostrava por. Ing. Pavla Zdobnická nás provedla jejich prezentací. Návštěvníci mohou vidět váhu pro kamiony a přehled dalších činností především při ochraně dovozu a vývozu chráněných rostlin a živočichů.

Aktivní nabídku zde mají pracovníci Chráněné krajinné oblasti Poodří. Kromě jiných zajímavostí předvádějí systémy odchytů drobných ptáků a zvířat při jejich aktivní ochraně.

V areálu náměstí si  může každý vybrat zážitkový či naučný program, který se mu líbí, a činnost, jež ho bude nejvíce zajímat. Naučit se např. třídit odpad, ale také základy první pomoci při úrazech či poznávat pomocí dalekohledu oblohu. Mnoho dětí se nechalo pomalovat jako kočičky a tím dalo najevo svůj vztah ke zvířatům.

Organizátoři zajistili i doprovodný kulturně-soutěžní program. Vystoupení dětských tanečních souborů střídaly soutěže a hudební skupiny. V době naší návštěvy zde hrála kapela Kalamita složená převážně z děvčat. Reprezentovala Základní uměleckou školu z Ostravy-Mariánských hor.

Program dnes bude pokračovat do 19.30 hodin. Další akce Den Země se uskuteční 19. dubna v Ostravě-Porubě na Hlavní třídě pod názvem Ptáci u vody od 9.00 do 17.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám