Hlavní obsah

Den s Mírou na zámku Veltrusy nabídne Mirkům a Mirkám zvýhodněné vstupné

Novinky, Romana Indrová Semelková

Na začátku března slaví svátek Miroslav a zámek Veltrusy slaví jeho jmeniny s ním. Pro Miroslavy, ale také pro všechny Míry a Mirky nachystal na 11. března dárek ve formě sníženého vstupného na výstavu Váhy, míry, závaží na zámku vám ukáží. S nabídkou se připojí také zámecká restaurace a kavárna.

Foto: Romana Indrová Semelková
Článek

Na výstavě Váhy, míry, závaží na zámku vám ukáží se seznámíte nejen s historií měření a vážení, ale i se způsoby kontroly přesnosti měřidel a boje proti nepoctivým výrobcům a obchodníkům. Víte, co je látro nebo jak velký je žejdlík? I na tyto otázky vám výstava odpoví.

Jádrem je pak soubor historických předmětů, používaných k měření a vážení před zavedením metrického systému i po tom, co vešel v užívání. Nechybí ani část věnovaná využití měr a vah na veltruském hospodářství hraběcí rodiny Chotků. Den s Mírou přinese také komentované prohlídky.

K akci se připojí rovněž zámecká restaurace s nabídkou Jez s Mírou, v rámci které si Mirkové mohou objednat tříchodové menu za zvýhodněnou cenu. Pozadu nezůstane ani kavárna Důlék v zámeckém parku, kde na oslavence čeká káva zdarma dle vlastního výběru.

Reklama

Výběr článků

Načítám