Hlavní obsah

Den otevřených Gymnázia Čajkovského pozve do odborných učeben i na vánoční trhy

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšlíte nad dalším vzděláním svých dětí, sháníte vánoční dárky nebo nevíte kam za kulturou? Nejen to, ale řada dalších aktivit vás čeká, pokud přijdete strávit příjemné dopoledne v sobotu 28. listopadu do Gymnázia Čajkovského v Olomouci.

Foto: Petr Kameníček
Článek

Brány gymnázia se zájemcům otevřou v 9 hodin a pro návštěvníky je připraven bohatý program. Tradiční součástí jsou vánoční trhy, kde žáci prodávají vlastnoručně vytvořené výrobky vhodné jako vánoční dárky. Studenti rovněž představí drobnou kulturní vložku.

Zpřístupněny budou moderní sportovní hala Čajkaréna a odborné učebny, ve kterých si budou moci budoucí studenti vyzkoušet některý ze svých vysněných oborů. Jako příklad uveďme zajímavé chemické pokusy nebo možnost podívat se na mikroskopický svět.

Představí se také jednotlivé typy studia – osmileté, šestileté a čtyřleté včetně jejich zaměření (všeobecné, bilingvní španělština, živé jazyky a sportovní). Zájemci o španělské bilingvní studium získají přehled o aktivitách, jakými jsou například divadelní představení, studijní zájezdy do Španělska nebo využití španělštiny coby progresivního jazyka důležitého nejen v obchodních vztazích mezi Evropskou unií a Latinskou Amerikou.

Zájemci o studium budou moci využít komentované prohlídky, kterou zajistí současní studenti, a stejně jako vyučující rádi odpoví na jakýkoliv dotaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám