Hlavní obsah

Den otevřených dveří dal nahlédnout pod pokličku nově otevřené zdravotnické školy

Novinky, Radka Miloševská

Množství zájemců o studium, kteří se dorazili tento týden podívat v rámci Dnů otevřených dveří do AGEL Střední zdravotnické školy v Ostravě-Koblově, předčilo očekávání. Více než sto dětí v doprovodu rodičů či kamarádů navštívilo školu, která sice zatím funguje jen krátce, ale má studentům co nabídnout.

Foto: archiv AGEL

Množství zájemců o studium, kteří se dorazili tento týden podívat v rámci Dnů otevřených dveří do AGEL Střední zdravotnické školy, předčilo očekávání.

Článek

Kromě prohlídky prostor si mohly děti i dospělí vyzkoušet několik chemických pokusů, změřit si tlak, naučit se základy resuscitace a obvazové techniky a samozřejmě dozvědět se důležité informace o studiu a přijímacích zkouškách. 

Zájem ze strany potenciálních uchazečů byl velký, což potvrzuje zástupkyně ředitele, která spolu s učiteli a žáky celou akci naplánovala. „Při organizaci nám velmi pomohli samotní žáci, kteří zde prováděli zájemce i jejich rodiče, připravili si pro ně ukázky toho, co se už stihli naučit a hlavně svým nadšením inspirovali nás, ale i příchozí návštěvníky,“ uvedla zástupkyně ředitele Mgr. Alžběta Panáková.

Ředitel školy, Ing. Vladimír Janus, mezitím odpovídal na dotazy rodičů ohledně fungování školy, přijímacího řízení a také představil plány, které má vedení školy do budoucna.

„Věřím, že možnost prohlédnout si školu, její učitele i stávající studenty v rámci dne otevřených dveří je pro žáka, který se rozhoduje, kde bude několik následujících let studovat, přínosné a doporučuji této možnosti využít. Určitě mu to může usnadnit následné rozhodování, kam si podat přihlášku. My máme to štěstí, že máme aktivní a motivované učitele, kteří takto působí i na žáky, takže je zde velmi přátelská a vstřícná atmosféra,“ shrnul ředitel Janus.

Možnost zúčastnit se dnů otevřených dveří bude i v lednu, a to 11. 1. od 14 do 17 hodin.

Společnost AGEL otevřela svou zdravotnickou školu v Koblově v září letošního roku. Do lavic zasedlo přes 100 žáků, kteří za čtyři měsíce stihli už několik exkurzí v nemocničních zařízeních, odborné přednášky od záchranářů a pracovníků ARO na téma resuscitace, soutěže v kardiopulmonální resuscitaci a obvazové technice, účast na veletrzích škol a také první den otevřených dveří. 

Reklama

Výběr článků

Načítám