Hlavní obsah

Den orientace v přírodě si v Ostravě vyzkoušelo 162 dětí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 25. dubna 2013 uspořádali pedagogové ZŠ a MŠ Mitušové 8 v Ostravě-Hrabůvce Den orientace v přírodě. Ředitel závodu Mgr. Tomáš Olša a hlavní rozhodčí Mgr. Martina Vondrušková připravili krásný, zábavný a zajímavý závod na výukové mapě pro orientační běh v okolí své školy.

Foto: Josef Zajíc

Průchod kontrolním bodem.

Článek

"Závod pořádáme již potřetí a vždy máme krásné, teplé a slunné počasí. Závod se dětem a také učitelům, kteří děti přivedli, velmi líbil. Děti běhaly podle výukové mapy pro orientační běh. Mapa v měřítku 1:4000 zabírá bezprostřední okolí naší školy a školy ZŠ a MŠ Paseky a také okolní sídliště," informoval ředitel závodu Mgr. Tomáš Olša.

"Děti se v průběhu závodu učí samostatnosti. Musí se samy rozhodnout, kudy poběží, a samy musí řešit situace vzniklé stavbou tratě. Děti si zde zopakují základy orientace v přírodě a také práci s busolou," dodala hlavní rozhodčí závodu Mgr. Martina Vondrušková.

Akce Den orientace v přírodě se zúčastnilo 162 dětí. Připravily se také na nadcházející závody v orientačním běhu, které se budou konat 7. května jako XXIII. ročník závodu v orientačním běhu O TRIČKO MISTRYŇ SVĚTA 2013. Závod se uskuteční pod záštitou starosty městského obvodu Ostrava - Jih Mgr. Karla Sibinského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám