Hlavní obsah

Den melanomu se uskuteční ve zlínské i hradišťské nemocnici

Novinky, Dana Lipovská

Dvě kožní oddělení - v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně a v Uherskohradišťské nemocnici - se připojí k Evropskému dni melanomu. 23. dubna budou moci zájemci o vyšetření mateřských znamének přijít ve Zlíně od 10 do 14 hodin, v Uherském Hradišti od 8 do 13 hodin, a to bez objednání.

Foto: archiv KNTB
Článek

Každoroční akce Evropský den melanomu se celorepublikově koná již po osmnácté. Vznikla především proto, aby upozornila veřejnost na rizika této choroby.

Maligní melanom stále zůstává jedním z nejzhoubnějších nádorů a nejagresivnějším typem rakoviny kůže. Kožní lékaři v České republice zjistí v průměru ročně až 2600 nových případů melanomu. Muži mají melanom nejčastěji na zádech či trupu, ženy v obličeji a na dolních končetinách.

Cílem dermatologů a této akce je odhalit problém včas – poté totiž mají pacienti šanci se úplně vyléčit a včasný záchyt některých nádorových ložisek kůže se může obejít i bez skalpelu. Zároveň chtějí lékaři pacienty poučit, jak pečovat o svá mateřská znaménka i kůži zejména v letních měsících.  

Reklama

Výběr článků

Načítám