Hlavní obsah

Den Jihočeského kardiocentra přivede do Hluboké špičkové kardiochirurgy a kardiology

Novinky, Lenka Pokorná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jubilejní desátý Den jihočeského kardiocentra pořádá ve středu 4. dubna Nemocnice České Budějovice, a. s. Odborná konference, které se zúčastní špičky české kardiologie a kardiochirurgie, bude zahájena v 9 hodin v prostorách mezinárodní školy Townshend International School v Hluboké nad Vltavou.

Článek

V prostorách školy se u „jednoho stolu“ sejde většina současných nejvýznamnějších osobností tuzemské kardiomedicíny. Chybět zde nebude například prof. MUDr. Josef Veselka z Fakultní nemocnice Motol či Doc. MUDr. Marek Šetina, CSc. z téhož pracoviště, který byl jedním ze zakladatelů jihočeského kardiocentra a prvním primářem českobudějovické kardiochirurgie.

„Prestiž této akce je od jejího vzniku velmi vysoká. Proto se o ni zajímají lékaři z ostatních tuzemských kardiocenter, a to nejenom přednášející, ale i ti, kteří zde získávají informace. Hlavním smyslem a cílem této akce je totiž rozšířit poznatky v kardiochirurgii a kardiologii mezi terénní a praktické lékaře,“ uvedl primář Kardiologického oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s. MUDr. František Toušek, FESC.

Svou práci budou vedle odborníků z celé České republiky prezentovat na Hluboké také lékaři českobudějovického kardiocentra. To se z hlediska přístrojové vybavenosti a kvality poskytované medicínské péče řadí v současné mezi tři nejlépe hodnocená specializovaná lékařská pracoviště svého druhu v zemi. Současně je tuzemskou jedničkou v transplantacích srdečních chlopní lidského původu.

Mezinárodní prestiž získalo pracoviště právě v oblasti chirurgické léčby onemocnění aortálních chlopní. Kardiocentrum, jehož základem je kardiologické a kardiochirurgické oddělení českobudějovické nemocnice, vzniklo v roce 1998 a nyní patří mezi 11 akreditovaných Komplexních kardiovaskulárních center v České republice. Péčí zhruba čtyřicítky zdejších lékařů a 150 sester ročně projde okolo 3500 pacientů.  

„Na Dni jihočeského kardiocentra je zajímavé to, že se zde prolínají témata jak kardiologická, tak kardiochirurgická, čili operatéři zde jednají s těmi, kteří jim posílají pacienty. Navíc je určena také pro praktické lékaře, ambulantní internisty, ambulantní kardiology i lékaře z bývalých okresních nemocnic, kteří tak mají možnost seznámit se zde osobně s největšími českými kapacitami těchto oborů i nejmodernějšími způsoby léčby,“ doplnil Toušek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám