Hlavní obsah

Den dětí se slavil v Lítově o týden dříve

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lítov je jednou z částí Habartova. O tamější společensko-kulturní život se již drahnou dobu stará futsalový klub AC Lítov, který má za sebou bohatou několik desítek let dlouhou existenci. Není tak divu, že sportovní areál klubu léty vykrystalizoval v pomyslné centrum všeho dění v této malé obci

Foto: Aleš Plevka

Zdeněk Lorenc vítá přítomné a zahajuje zábavné odpoledne v Lítově

Článek

V sobotu si futsalisté a v neposlední řadě pak jejich ženská odnož připravili pro místní děti i děti, které do Lítova jezdí kupříkladu k prarodičům, takovou malou předoslavu jejich nadcházejícího svátku. A díky fantastickému počasí se slavilo ve velkém stylu. Troufnu si napsat, že takový lidský mumraj a tolik návštěvníků už klubovna a přilehlá zahrada dlouho nezažila a jen tak nezažije. Dle odhadu si totiž zábavné odpoledne dorazilo užít na sto padesát přítomných.

Celou akci ve dvě hodiny odpoledne zahájil Zdeněk Lorenc, dobrá duše místního klubu, který všechny pozdravil a následně předal slovo i habartovskému starostovi Petru Janurovi a radnímu města Milanu Krčínovi. Oba představitelé městské samosprávy dali shodně najevo radost z toho, co vidí kolem sebe, seznámili místní s nejbližšími plány města Habartova v Lítově a také vyjádřili určitou míru závisti nad tím, jak lidem v Lítově bohudík funguje jejich báječná parta a tím i prima sousedský život.

Poté se již oba výše uvedení pánové chopili nůžek, aby slavnostně přestřihli pásku, a aby tak lítovským dětem oficiálně předali do užívání zbrusu nový herní koutek vybavený několika herními prvky. Ostatně kolotoč, houpačky i skluzavka se těšily již během předchozích dnů velké oblibě a snad přispějí k tomu, aby radovánky v Lítově mohly být zase o kousek bohatší.

Dostali medaili 

Po kratičké oficialitě se děti s vervou pustily do hraní a soutěžení. Po celé zahradě je čekalo na patnáct hracích stanovišť, po jejichž absolvování jim pokaždé do jejich papírové tašky přibyly nějaké ty pamlsky. Za dvě hodiny se podařilo těm nejaktivnějším svoje tašky naplnit takřka k prasknutí. Nicméně zároveň si děti určitě také užily pečlivě připravené a zorganizované zábavy.

Po soutěžích všichni aktivní účastníci obdrželi čokoládovou medaili. A jakáže by to byla oslava Dne dětí bez opékání buřtů? Ani ty samozřejmě nemohly chybět a po vydané energii jistě chutnaly dvojnásob. Následně byla na programu již jen volná zábava, kterou okořenil přísun reprodukované muziky, čehož některá dítka využila ke spontánnímu tancování.

Nezávislý pozorovatel, za něhož se považuji i já sám, musel během akce jednoznačně nabýt dojmu, že v Lítově je převážně a jednoduše svět takříkajíc ještě v pořádku. Je skvělé, že parta lidí bez rozdílu věku a pohlaví dokáže žít aktivně a pro druhé a že tito lidé zvládnou společnými silami pozitivně naplnit život svůj i těch druhých. Tak ať dětem nové hřiště dlouho slouží a tato parta nechť ještě dlouho vydrží s dechem a přichází stále a znovu s dalšími bezvadnými nápady.

Reklama

Výběr článků

Načítám