Hlavní obsah

Den dětí se bude slavit také na zámku v Mníšku pod Brdy

Novinky, Jana Digrinová

Malé i větší děti se už jistě nemohou dočkat 1. června, kdy všechny slaví svůj svátek. Při této příležitosti je rádi přivítají na zámku v Mníšku pod Brdy. V sobotu 1. června pro ně bude přichystáno zábavné soutěžní odpoledne plné zajímavých zastavení i program v zámeckých komnatách.

Foto: Anna Čelouchová

Pro děti je připraveno zábavné odpoledne i procházka zámkem, který je plný zajímavých předmětů a skrývá mnohá tajemství, která můžete objevit.

Článek

"Pro děti je připraveno šest úkolů a šest malých dárečků. Na každém stanovišti prověří své schopnosti a dovednosti, ale hlavně se budou dobře bavit," informovala organizátorka Květa Novotná a upřesnila: "Čeká je malování, labyrint, házení kroužků, hry s míčky, kruhy hula-hup, práce s dřevěnými kostkami a bude určitě legrace."

Program bude probíhat v sobotu na nádvoří zámku od 13.00 do 16.00 hodin a to zdarma.  

Už od 11.45 hodin ale mohou děti se svými rodiči zavítat do interiérů zámku na dětskou prohlídku. Průvodkyně v pohádkovém kostýmu je zavede do krásných jídelen a salónků, uvidí také kapli, knihovnu či pracovnu.

„Představte si, že se nám v každé ze zámeckých komnat ukryla jedna známá česká pohádka. Já pak na prohlídce pověřím děti detektivním pátráním a ony budou pohádky hledat. Zatím nás vždy navštívili úspěšní pátrači, kteří všechny pohádky objevili," prozradila průvodkyně Růžena Langerová. „A přitom to není vše úplně snadné. Protože pohádku Hrátky s čertem dnes neznají už třeba ani někteří rodiče," dodala.

Prohlídky trvají 40 minut a probíhají po oba víkendové dny – v sobotu i neděli 1. a 2. června. Začínají v 11.45, 12.45, 13.45, 14.45 a v 15.55 hodin a je třeba se na ně rezervovat na tel. 318 590 261.  

Všem malým i větším návštěvníkům dále na zámku nabídnou i návštěvu tajemného Kouzelného sklepení, které je plné pohádkových bytostí. Mezi nejoblíbenější bytosti patří čarodějnice na plastovém koštěti.

„Vyhrála titul Miss čarodějnice, protože mezi všemi adeptkami v soutěži měla nejkřivější nos. Takový ho má od té doby, co při letu na koštěti narazila do komína. Myslela, že když na něj zatroubí, komín uhne, ale nestalo se. A od té doby je z ní takováto fešanda," upřesnila průvodkyně slepením víla Anna.

Prohlídky sklepení jsou dlouhé 15 minut a po oba dny 1. i 2. června začínají v 11.25, 12.30, 13.30, 14.30, 15.35 a 16.40 hodin. I návštěvu sklepních prostor je dobré rezervovat předem.

Reklama

Výběr článků

Načítám