Hlavní obsah

Degustace vín ve valtickém zámku nabídne mok ze 16 moravských vinařství

Novinky, Vratislav Konečný

Degustační setkání společnosti Res Vinia proběhne tuto sobotu v Salonu vín zámku ve Valticích. Mottem akce je Přemýšlíte nad vánočním dárkem? Po ochutnání již jistě váhat nebudete. Můžete mít vybráno.

Foto: Dana Odehnalová
Článek

Sommelier náročných

Pro degustaci vybíral kvalitní mok ze 16 moravských vinařství sommelier Marek Babisz, který se podílel například na výběru vín na EXPO 2010 Šanghaj nebo pro Papeže Benedikta XVI.

V nabídce budou přívlastková i oceněná vína z vinařství pana Michlovského, Moravíno, ale i Velkobílovická vína, vína vinařství Tichý, Čech, vína značky RESVINIA a další. Na své si přijdou milovníci suchých minerálních svěžích i polosuchých bílých vín a barikových ovocných červených vín. Cenové rozpětí vín je od 145 do 358 Kč.

Novinkou jsou dárkové krabičky na víno s logem objednávající firmy. "Pryč jsou doby, kdy lidé dělili víno jen na bílé a červené. Už ho  nejen dokáží ocenit, ale také pít. Dokáží ocenit práci sommeliérů, vybírají si vinaře, oblíbené značky. A to je velmi příjemné zjištění," říká Dana Odehnalová ze společnosti  RESVINIA.

Ve víně není jen pravda, ale také peníze

Po degustaci vín je pro účastníky připravena vinařská stezka s řadou znalostních a dovednostně vinařských zastavení. Proto se očekává mírné pití a veselá nálada.

Akce má omezenou kapacitu, aby si lidé mohli v klidu vína přechutnat. Je vhodná jak pro zkušené znalce, tak i naprosté začátečníky. Je spojením prodejní degustace vín s příjemným prožitím sobotního večera.

Víno již dávno není jen běžnou společenskou záležitostí, kdy se jakákoli láhev vybraná v regálu marketu a kytička pro hostitelku nesou na návštěvu. Víno je i sběratelskou záležitostí a domácí vinotéky se stávají velmi oblíbené. Je to i dobrá investice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám