Hlavní obsah

Děčínská zoologická zahrada potřebuje kvůli koronavirové krizi pomoc

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahrada je měsíc zavřená, přesto život v ní jde dál, péči o zvířata nelze opustit. Chybějí ale peníze ze vstupného, které zahrada potřebuje na provoz. To ovlivní nadcházející sezónu, proto vedení prosí o sponzoring, ať formou finanční, adopcí zvířat nebo třeba nákupem e-shopu.

Foto: zoo Děčín
Článek

Zatím spočítali ztrátu na 2 miliony

„Máme spočítáno, že do otevření areálu zoo, které je dle vládního nařízení naplánováno na 25. května, se finanční ztráta vyšplhá až ke 2 milionům korun,“ vyčíslila ekonomka děčínské zoologické zahrady Dagmar Kedlesová.

Většina zoologických zahrad je jako příspěvkové organizace města či kraje vyloučena z možnosti čerpat finanční pomoc na pokrytí náhrad za ušlé příjmy i mzdy zaměstnanců ze strany státu. Jsou tak odkazovány na své zřizovatele, kteří ale zatím nejsou schopni garantovat žádnou jistotu finanční pomoci.

Zájem o pomoc roste

„Pomocnou ruku tak v tuto chvíli mohou podat samotní návštěvníci. Pokud by chtěl někdo naši zoo podpořit, lze to udělat například prostřednictvím adopcí zvířat nebo nákupem zboží v e-shopu, případně jinou formou sponzoringu,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Výzvu o možnosti adopce zvířat děčínská zoo propaguje na svých internetových portálech již několik týdnů a dostavují se první úspěchy.

„Návštěvník má několik možností, jak přispět: může adoptovat zvíře za částku, v níž jsou vyčíslené roční náklady na krmení a veterinární péči, nebo může přispět libovolnou částkou, přičemž spodní hranice je tisíc korun,“ vysvětlila Houšková.

Přesná pravidla adopcí i seznam zvířat vhodných k adopci najdou zájemci na webových stránkách www.zoodecin.cz.  

Reklama

Výběr článků

Načítám