Hlavní obsah

Děčínská zoo oslavuje 70. výročí založení výstavou

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmdesát let již existuje v Děčíně zoologická zahrada, i když zpočátku se jednalo o zookoutek, posléze zvěřinec, který se rozrostl až v moderní instituci. Představuje se výstavou v galerii Obchodního centra Pivovar Děčín, potrvá do konce měsíce.

Foto: zoo Děčín
Článek

Od malého zookoutku...

„Zoo Děčín prošla za sedmdesát let obrovskou proměnou. Ze zookoutku, přes zamřížovaný zvěřinec se stala moderní zoologickou zahradou s mnoha chovatelskými úspěchy. Výstava, kterou jsme u příležitosti tohoto významného jubilea připravili, přiblížuje historii zoo z pohledu jednotlivých ředitelů, kterých se v ředitelském křesle vystřídalo celkem šest, a připomene i významné osobnosti spjaté s děčínskou zoo,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Nejen fotky a dokumenty

Návštěvníci si mohou zavzpomínat například na medvědy grizzly Siegfrieda a Helgu, ale i na jiná zvířata - součástí výstavy je i kolekce exponátů Vlastivědného muzea Česká Lípa.

K vidění je mnoho historických fotografií, dobových článků z tisku a dalších rekvizit. Součástí expozice je i audiokoutek, kde se lze zaposlouchat do vzpomínek pamětníků, nebo videokoutek, který představuje činnost zoo v nejrůznějších podobách.

„Výstavu mohou zájemci navštívit denně od 9 do 20 hodin, potrvá do konce září a vstup je zdarma,” doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám