Hlavní obsah

Děčínská ferrata se znovu otevírá po zimní přestávce

Novinky, Tereza Slavíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Děčínská ferrata svou další sezónu oficiálně odstartuje v sobotu 1. dubna po zimní pauze, která trvá již od 15. listopadu loňského roku.

Foto: Tereza Slavíková

Děčínská ferrata na Pastýřské stěně

Článek

Přípravy tras ferraty po zimní pauze vrcholí. „Karlův most dostal nová nerezová lana, navrtali jsme nové komfortní stupy, odřezáváme nehezké a nebezpečné lešenářské trubky ze stěny. Pro větší bezpečnost instalujeme chybějící gumové dorazy ve svislých směrech. Předěláváme kotvení lan podle předpisů, zajišťujeme skalní bloky a instalujeme předpisové kramle pro bezpečné odsednutí. Zkrátka se nenudíme,“ uvádí organizátoři na facebookové stránce ferraty.

Ferrata v Děčíně (otevřena byla v květnu 2014) je ojedinělá tím, že je jedinou ferratou v Čechách, která leží v centru města. Začátek je u nástupní stanice unikátního skalního výtahu na Labském nábřeží, kde můžete jednou z mnoha cest vystoupat na vrchol stěny.

Na výběr budete mít z celkem 14 tras, které jsou označené podle stupně obtížnosti. Na vrcholu stěny autor ferraty Karel Bělina vybudoval lanový most dlouhý dvanáct metrů, který spojuje dvě jednotlivé skalní stěny. Z výšky 60 metrů se každému návštěvníkovi odsud naskytne nádherný výhled na Děčín, zámek a kaňon řeky Labe.

Všechny cesty jsou jednosměrné a zpátky na výchozí bod se dostanete pěšky po značených cestách. Výstup po ferratě si může zkusit kdokoliv, zvládnou ho i úplní nováčci a děti od 6 let. Doba výstupu je přibližně 1 až 1,5 hodiny. Všechno potřebné vybavení si lze zapůjčit přibližně 150 metrů od ferraty v půjčovně ferratových setů. 

Reklama

Výběr článků

Načítám