Hlavní obsah

Dechové hudby Pernštejnka a Gloria zvou na vánoční koncert v Pardubicích

Novinky, Karel Novotný

Vánoční koncert dechových hudeb Pernštejnka a Gloria se uskuteční v neděli 10. prosince od 14.00 hodin v pardubickém Klubu ABC. Pořadem bude provázet zpěvačka a herečka Jana Trojanová.

Foto: Karel Novotný

Dechová hudba Pernštejnka

Článek

Dechová hudba Pernštejnka z Pardubic s kapelníkem Vladimírem Černým připravila pro své příznivce jeden s posledních koncertů v tomto roce spojený s oslavou 25. výročí kapely. Za tuto dobu se v kapele vystřídalo mnoho muzikantů a zpěváků, jen kapelník zůstává stále stejný, což si zaslouží velkou gratulaci a hlavně obdiv.

V současné době mu s jeho aktivitou pomáhají mladí muzikanti v kapele, což přináší své ovoce při pořádání koncertů i různých vystoupeních. Kapela se může pochlubit svou účastí v hudebních pořadech České televize, Českém rozhlasu, vítězstvím v Mezinárodní soutěži Vejvodova Zbraslav a na dalších vystoupeních v soutěži Polka-fest aj.

Na pardubický koncert si Pernštejnka pozvala jako hosty oblíbenou moravskou dechovku Glorii s kapelníkem Zdeňkem Gurským. Kapela složená z vynikajících muzikantů preferuje nabídku známých moravských písniček se zpěvy.

Moderátorkou bude zpěvačka, herečka, a hlavně na Pardubicku velice oblíbená Jana Trojanová, nyní již novopečená maminka. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám