Hlavní obsah

Dechová hudba Vysočanka zahraje na předvánočních koncertech

Novinky, Karel Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malé jubileum oslaví dechová hudba Vysočanka z Brtnice s kapelníkem Jiřím Vorlíčkem - na prosinec připravila už 15. ročník předvánočních koncertů na Vysočině. Tentokrát projevily zájem obce na Třebíčsku a Jihlavsku.

Foto: Karel Novotný
Článek

Koncerty začnou v Polici (správní budova ZD) v neděli 7. prosince od 15.00 hodin. Další se uskuteční v kulturním domě v Budkově v sobotu 13. prosince od 17.00 hodin.

V brtnickém Kině bude na programu vystoupení v neděli 14. prosince od 16.30 hodin. Půjde o vystoupení slavnostní, neboť zde Vysočanka zahraje mj. i novou skladbu Brtnickou polku autorů z Vysočiny, hudebního skladatele Ladislava Prudíka a textaře Jaroslava Hájka, kteří se tohoto vystoupení také osobně účastní.

Závěrečný koncert se uskuteční v sobotu 20. prosince od 17.00 hodin v kulturním domě v Pavlově na Jihlavsku.

Průvodci pořadem, zpěvačka Sylva Grafová a bubeník Vladimír Špejtek, mají připraveno mnoho zajímavostí o kapele, o vánočních zvycích, pověrách i citátech moudrých a tak si každý přijde na své.

Vysočanka se zmíněnými vystoupeními snaží navodit atmosféru blížících se svátků vánočních, a proto zahraje známé vánoční písničky, koledy a pastorely, které posluchači znají a mohou si je také s kapelou zazpívat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám