Hlavní obsah

Dárky za staré elektrospotřebiče, do akce se připojí i Karviná

Novinky, Milan Haluška

Od příštího týdne se i v Karviné zapojí do krajské akce na podporu třídění elektroodpadu. Pokud lidé donesou do sběrného dvora starou elektroniku, dostanou nový praktický dárek.

Foto: Město Karviná

Ilustrační foto

Článek

Lidé mohou do areálu Technických služeb ve Starém Městě nosit staré televizory, monitory, rádia, fotoaparáty, videokamery, mobilní telefony i další elektroniku. Za odevzdání dostanou dárek v podobně stylové kalkulačky nebo praktické svítilny.

K třídění elektroodpadu však mohou lidé využít i 15 separačních nádob na odpad, které jsou rozmístěny po městě. Do těchto nádob se však odkládá jen drobná elektronika.

"Lidé si hlavně na sídlištích zvykli i tento odpad třídit. Kromě elektra se ujaly i kontejnery na textil a obuv. Díky separaci přidává město každoročně nádoby na papír, sklo a plasty. Vloni už jich byl oproti roku 2011 téměř dvojnásobek. Velký ohlas mají akce rozdávání tašek na separaci, nestačíme pokrýt poptávku," upřesnila mluvčí města Šárka Swiderová.

Akce na sběr elektroodpadů s názvem jarní úklid proběhne od pondělí 3. do pátku 14. června, nebo do rozebrání zásob dárků.

Reklama

Výběr článků

Načítám