Hlavní obsah

Dárek k Valentýnu? Šestice skvělých hereček u tyče

Novinky, Simona Polcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestice žen u tyče aneb Divadelní hit o ženách a pro ženy, který by ovšem měli vidět i muži, pokud nemají strach. Takový dárek naloží k Valentýnu svým příznivcům v pražském Divadle Palace divadelní společnost StageArtCz.

Foto: Jan Zrzavý

Anežka Rusevová jako Bev nedostatkem sebevědomí a dobré nálady netrpí.

Článek

V titulu hry The Naked Truth – Odhalená pravda britského dramatika Dava Simpsona se na jevišti se coby účastnice kurzu pole dance potkávají ženy velmi rozdílné – korpulentní a prostořeká Bev, naivní a neohrabaná Faith, Trisha s nosánkem nahoru, zdrženlivá padesátnice Sarah, rázná Rita a v neposlední řadě i cvičitelka Gabby s dokonalou siluetou.

„Když jsem vybíral obsazení, základním předpokladem pro mne byly kvalitní herečky, které by odpovídaly postavám i typologicky. Zároveň jsme se pokoušeli o jistý druh alchymie, aby si mezi sebou sedly, hezky se jim hrálo a byly rády spolu. Těší mne, že chemie v tomto případě zafungovala,“ podotýká k inscenaci Petr Halberstadt, režisér inscenace a zakladatel společnosti StageArtCz, která titul na tuzemskou scénu uvedla v české premiéře.

A vznikla hvězdná sestava. Sarah ztvárňuje držitelka Českého lva i Ceny Thálie Gabriela Míčová, kterou můžeme vidět také na plátně ve filmové sérii Zahradnictví jako Elu, živelnou a kyprou Bev hraje Anežka Rusevová, známá z oblíbeného seriálu Ulice. Lektorku Gabby si pro změnu střihla herečka Daniela Choděrová, zároveň dvojnásobná mistryně republiky v pole dance. Náročné sportovní disciplíně se totiž věnuje i na profesionální úrovni.

„Jsem ráda za tu zkušenost, uvědomila jsem si, jak náročná sportovní disciplína pole dance je. Dál se jí, bohužel nevěnuji,” přiznává Gabrielá Míčová. A představení rozhodně doporučuje. „Každá postava je jiná věkem, povahou, zkušenostmi. Přesto mají hodně společné. Umí si ze sebe udělat legraci, umí naslouchat jedna druhé, umí se navzájem pochopit a podržet. Jsou k sobě upřímné a umí si užít život,” popisuje Míčová divadelní hrdinky.

Anežka Rusevová její názor sdílí: ”Z představení si odnesete, že pokud se člověk kousne a zapře, tak může něco dokázat. A také, že ne všechny věci jsou takové, jak na první pohled vypadají. Rusevová si také pochvaluje, že při zkoušení navázala nová přátelství a mezi herečkami vznikla prima parta.

Tu na valentýnském představení 14. února v Divadle Palace doplní Petra Špindlerová v roli Rity, Alžběta Vaculčiaková jako Faith a Anna Stropnická v úloze Trishy. Od té si naopak na chvíli „odpočine“ její další představitelka Hana Kusnjerová, na níž čekají příjemné mateřské povinnosti.

Ještě před valentýnským představením v Praze uvede StageArtCz ve stejném obsazení The Naked Truth v pátek 9. února v Městském divadle v Jaroměři. Na domovské scéně v brněnském Divadle Polívky se titul hraje 24. února a 9. března.

Divadelní společnost StageArtCz sází při výběru repertoáru na kvalitní scénáře a soustředí se na anglosaskou dramatiku, kladoucí důraz na silný příběh a autentické herectví. Na jaro 2018 chystá v pořadí svou čtvrtou českou premiéru. Má jít o čistokrevný thriller na jevišti a v jedné z hlavních mužských rolí se objeví Miroslav Etzler. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám