Hlavní obsah

Dárci krve a plazmy soutěží o koloběžky na Transfúzní službě v Šumperku i v Bruntále

Novinky, Radka Miloševská

O značkovou koloběžku mohou soutěžit noví i stávající dárci, kteří přijdou darovat krev či plazmu na Transfúzní službu Agel v Šumperku nebo na odběrové středisko Bruntál.

Foto: archiv Agel

Zájemci o darování krve či plazmy a přihlášení do soutěže se musí k odběru objednat a neměli by otálet, protože obě odběrná místa se průběžně plní.

Článek

Stačí, aby dárci zvládli úspěšný odběr do 29. listopadu, po odběru odpověděli správně na soutěžní otázku, a tím se zapojili do soutěže. Ve hře jsou dvě koloběžky značky Kostka.

Na koloběžce může jezdit každý. „Pohyb na koloběžce je vhodný pro všechny bez rozdílu věku. Pro jednoduché a všestranné využití jsme se rozhodli soutěžit právě o koloběžku, a tím podpořit dárce k rozvíjení v jejich sportovních a volnočasových aktivitách,“ uvedla MUDr. Lenka Langrová z Transfúzní služby Agel v Šumperku s tím, že do soutěže se doposud přihlásily dvě stovky dárců.

Zájemci o darování krve či plazmy a přihlášení do soutěže se musí k odběru objednat a neměli by otálet, protože obě odběrná místa se průběžně plní.

K odběru u Transfúzní služby Šumperk je možné se objednat telefonicky na čísle 800 300 600 nebo 724 612 674 či emailem na adrese evidence.spk@tsl.agel.cz.

Na odběrové středisko Bruntál, které sídlí v Podhorské nemocnici, je možné objednat se telefonicky na čísle 724 612 667 nebo emailem na adrese evidence.bruntal@tsl.agel.cz.

Soutěžit mohou všichni dárci Transfúzní služby v Šumperku a Bruntále pouze jednou. Dárce, který úspěšně absolvuje odběr, správně zodpoví soutěžní otázku a vyplní přihlášku, se jejím odevzdáním zapojuje do soutěže. Po skončení soutěže se vylosuje jeden dárce z Transfúzní služby v Šumperku a jeden z odběrového střediska Bruntál. Výherci získají sportovní koloběžku značky Kostka, pocházející z okolí Hanušovic a vyrábějící mezinárodně patentované koloběžky pro děti, dospělé i závodníky.

Navíc každý již registrovaný dárce, který přijde darovat krev či plazmu a přivede s sebou alespoň jednoho nového dárce, získá jako poděkování dárek v podobě praktického deštníku, který přijde vhod v podzimních plískanicích.

Bezplatné dárcovství krve přitom zahrnuje také lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr. Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám