Hlavní obsah

Další ročník Habartovské osmičky zná své vítěze

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komise pro sport a kulturu města Habartova pravidelně jednou za rok pořádá in-line závod ve sprintu na jedno kolo. Místem konání je rekreační zóna Boden, kde se nachází více jak tříkilometrový okruh, který je již několik let oblíbeným místem bruslařů z blízkého i vzdáleného okolí.

Foto: Aleš Plevka

Závodníci nejmladší kategorie na startu

Článek

Letošní závod se konal v sobotu 13. června, účast na něm nebyla příliš hojná. Možná se na tomto faktu podepsalo současné vskutku parné počasí.

Na trať se nakonec vydalo sedmnáct závodníků, kteří byli rozděleni do několika kategorií (6-11 let, 12-16 let, 17-99 let, a to muži a ženy). S ohledem na nízký počet účastníků bylo dospěláckých kategoriích dopředu rozhodnuto o pořadí.

V deset hodin došlo na přivítání a krátkou instruktáž. Členy pořadatelského týmu navíc před startem ještě doplnili habartovští dobrovolní hasiči, kteří vypomohli na trati jako zdravotnická hlídka.

Přesně v deset hodin mohl Milan Krčín vydat povel prvnímu capartovi, který se vrhl do boje s časem, soupeři a úmorným horkem. V nejmladší kategorii se na menším okruhu označeném písmenem B utkala šestice malých závodníků, kteří startovali s patnáctisekundovým rozestupem.

Krátce po dojezdu posledního z nich do cíle odstartovali junioři. Ty již čekal okruh o něco delší a i konkurence byla o malinko vyšší, neboť na start se jich postavilo osm. Stejnou porci po nich zdolávali pouze tři dospělí, jeden muž a dvě ženy.

Všichni bez rozdílu ze sebe vydali maximum, a proto mnozí z nich rádi využili možnost načerpat ztracenou energii v rychlém občerstvení, kam se celý kontingent závodníků, pořadatelů a diváků přesunul.

Napínavější bylo předávání cen a vyhlašování, kterého se ujal starosta Habartova pan Ing. Petr Janura, jen v dětských kategoriích. V té mladší se z vítězství, medaile, diplomu a dárků v podobě sportovních potřeb radoval Radim Kotes, kterého na stříbrné pozici doprovodila Šárka Korelová a pozici bronzové Marek Červeňák.

V juniorské kategorii obhájil své loňské vítězství Petr Weinhart, následovaný Kevinem Giňou a Eliškou Tichou. Z dvojice žen byla rychlejší Jana Durantová, za kterou s odstupem zaostala Bohunka Vernerová. Jediným, a tedy vítězným mužem se pro letošek stal Tomáš Trska, který okruh obkroužil v čase 5:36.

Závod i s vyhodnocením byl za necelých devadesát minut u konce. Závodníci i pořadatelé ho přežili ve zdraví, a tak pro příští ročníky si lze snad jen přát hojnější účast, aby boj o první příčky byl přeci jen napínavější. Uvidíme, jestli se podaří dosáhnout alespoň dvojnásobné mety, jako v prvních ročnících. Všem organizátorům patří díky za jejich čas a závodníkům za předvedený výkon. 

Reklama

Výběr článků

Načítám