Hlavní obsah

Další pervitinová varna odhalena přímo v Kralupech

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělnický soud od pondělního rána 15. listopadu začal soudit čtyřlístek perníkářů rovněž z Kralupska a mělničtí kriminalisté se mu shodou okolností totéž ráno stačili postarat o další, tentokrát pětičlennou skupinu mladých narkomanů rovněž závislých na pervitinu.

Foto: PČR Mělník

Technici kriminální služby při domovní prohlídce pečlivě zajistili všechny nezbytné důkazy pro potřeby trestního řízení.

Článek

Během razie kriminalistů byl zadržen třiačtyřicetiletý muž z kladenského okresu, pětadvacetiletý muž z okresu Mělník a dále dvě mladé ženy ve věku třiadvacet a pětadvacet let. Zadržen byl i teprve nedávno zletilý mladík.

Po domovní prohlídce mimo jiné následovala podrobná prohlídka vozidel v majetku zadržených. Během této byly zajištěny důkazy v podobě látek a zařízení sloužících k výrobě ilegálních drog, konkrétně pervitinu.

Nejstarší zadržený byl policejním vyšetřovatelem na základě důkazů získaných při domovní prohlídce obviněn z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. O den později byl tento muž umístěn do vyšetřovací vazby.

Obviněný vařič prý od září letošního roku v rodinném domku přímo v Kralupech vyráběl pervitin. Surovinu si údajně obstarával v zahraničí. Zbytek zadržených si prý kupoval drogu nejen pro svoji potřebu.

Zbylé čtyři zadržené obvinil policejní komisař rovněž z trestných činů výroby a držení předmětů k nedovolené výrobě omamných a psychotropních látek a jedů, jakož i ze šíření toxikomanie.

Po vznesení obvinění byla čtveřice propuštěna na svobodu. Od okresního soudu v Mělníku však obvinění mohou odejít až s pětiletým trestem. Samotnému vařiči pervitinu hrozí až dvojnásobek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám