Hlavní obsah

Další neprůjezdná ulice v Brně: Křenová

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravy brněnských ulic, které se již někomu mohou zdát nekonečné, nadále pokračují. Tentokrát došlo na Křenovou. Uzavřená je od křižovatky s ulicí Koliště po křižovatku s ulicí Špitálka. V plánu je oprava vozovky, tramvajové trati a rekonstrukce vodovodu.

Foto: Jiří Smutný

Uzavřený vjezd do ulice Křenová od Koliště

Článek

Ulice je uzavřená pro veškerý provoz s výjimkou tramvají. Linky číslo 8, 9 a 10 nadále projíždějí, byť pouze po jedné koleji. Zdržení tramvajové dopravy se ale nepředpokládá.

Trolejbusy č. 31 a 33 uzavřenou trasu směrem do centra objíždějí ulicí Čechyňskou, Mlýnskou a Rumištěm. Stejnou objížďkou jezdí i noční autobusové spoje N89, N96 a N98 od zastávky Masná do centra.

Na opravách spolupracují Dopravní podnik města Brna, Brněnské komunikace a Brněnské vodárny a kanalizace. Práce by měly podle plánu trvat maximálně do 30. listopadu 2017.

Po skončení oprav se cestující dočkají některých změn. Například tramvajová zastávka Vlhká bude přemístěna z dosavadní polohy před úřad práce. Bude bezbariérová a naváže na přechod pro chodce na křižovatce s ulicí Špitálka.

Opravenou tramvajovou trať zřejmě ocení zejména lidé, kteří v ulici bydlí. Provoz by měl být méně hlučný než dosud. „Uděláme protihlukové pryžové bokovnice a celou trať zmodernizujeme,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbora Lukšová.

Reklama

Výběr článků

Načítám