Hlavní obsah

Další karvinské sídliště změnilo tvář

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé Karviné-Hranic mají zase o něco hezčí prostředí na sídlišti. Díky evropské dotaci zde město u ZŠ Mendelova opravilo náměstí, poblíž vybudovalo nová parkoviště, pískoviště, zatraktivnilo prostředí, opravilo chodníky, osvětlení a chystá se postavit i dětské hřiště za peníze Nadace OKD.

Foto: Milan Haluška

Opravené náměstí u ZŠ Mendelova

Článek

Rozšířeno bylo například parkoviště u dvou výškových domů v ul. Čsl. armády, kde mohlo parkovat jen 30 vozidel. Další menší parkoviště vzniklo u ZŠ Mendelova.

"Dnes tady může zaparkovat 95 aut, poslouží to i rodičům, kteří tak děti pohodlně odvezou do školy," doplnil náměstek primátora Lukáš Raszyk s tím, že zmodernizovány jsou chodníky, na náměstí jsou nové lavičky a zeleň.

Sama ZŠ Mendelova prošla velkou rekonstrukcí před třemi lety. Město v těchto dnech ještě dokončuje modernizaci sportovního areálu pro žáky, opět za přispění Evropské unie. Mezi domy je navíc od loňského roku nové větší dětské hřiště.

"Nadace OKD pak spolufinancuje výstavbu hřiště na přání v parčíku také v Hranicích – tam si veřejnost (včetně dětí) přála kombinaci pirátské lodi s klasickými houpačkami a lavičkami. Stavět by se mělo na jaře," řekla mluvčí města Šárka Swiderová.

Sídliště město upravuje pravidelně

Od roku 2010 vznikají malá náměstí, relaxační zóny, opravuje se veřejné osvětlení, přidává se zeleně a staví se nová parkoviště. Z posledních investic dokončovaných letos je to část sídliště Ráj, naproti krajské nemocnice (tam ještě v současnosti město opravuje parkovací stání podél ulice Božkovy), nebo menší prostranství u jedné z křižovatek v Mizerově.

Reklama

Výběr článků

Načítám