Hlavní obsah

Další BS konzultační dny se zaměří na fungicidní ochranu a výživu révy vinné

Novinky, Kateřina Martykánová

Ve Velkých Bílovicích proběhnou od čtvrtku 25. do pátku 26. května další ze série konzultačních dnů. Tématem odborných konzultací se tentokrát stane fungicidní ochrana a výživa révy vinné. Odborné rady budou všem zájemcům poskytovány zdarma v prostorách společnosti BS vinařské potřeby.

Foto: BS vinařské potřeby

Klára Halouzková

Článek

Osobní konzultace s odborníkem pro oblast vinohradnictví Ing. Klárou Halouzkovou budou po oba dny probíhat v době od 9 do 12 hodin. Ve čtvrtek mohou tento přímý a rychlý způsob poradenství využít vinohradníci ve Velkých Bílovicích, v pátek v Mikulově.

Odborná konzultantka společnosti BS vinařské potřeby Klára Halouzková přibližuje cíl konzultací: „Jde nám především o to, abychom s vinaři osobně diskutovali aktuální hrozby a problémy ve vinicích a díky přímé a okamžité zpětné vazbě společně hledali správné řešení.“  

Protože základ odolnosti představuje hlavně dostatečná výživa keřů révy během vegetace, lze doporučit i vodná hnojiva do konkrétních podmínek. „Každý vinohrad je individuálním souborem mnoha proměnných, proto je pro mě nejefektivnější získat informace rovnou od konkrétního vinohradníka. Na jejich základě pak stanovím přípravky, které budou v daném vinohradu nejúčinnější,“ doplnila Halouzková.

Zájemci se v průběhu rozhovoru dozví například, jaké přípravky jsou v daném období vhodné, jaké fungicidy lze kombinovat, zda existují nové a lepší alternativy v systému integrované produkce.

Zcela zdarma a nezávazně lze získat užitečné informace a rady, každý také navíc obdrží praktický dárek. Konzultace budou probíhat dle zájmu během celého dopoledne, není potřeba se objednávat.

Další konzultační dny se uskuteční v prodejnách BS vinařské potřeby:

-  Ve Velkých Bílovicích: 30. 6. 2017

-  Mikulově: 29. 6. 2017

- Na konec srpna je plánována v prodejně ve Velkých Bílovicích také ochutnávka populárních PIWI odrůd, jejíž součástí budou i odborné konzultace s enologem.

Další informace: www.vinarskepotreby.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám