Hlavní obsah

Cyklus besed na téma U nás jako v pohádce pokračuje v Klubu seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poutavé vyprávění odborníka doprovázené fotodokumentací z Orlických hor, to byla beseda z cyklu U nás jako v pohádce, uvedená 16. dubna v Klubu seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí.

Foto: Klub seniorů Pohoda (archiv)

Ing. Josef Hájek z CHKO Orlické hory besedoval se seniory v Kostelci nad Orlicí

Článek

Slovem i obrazem se představil velký znalec přírody Orlických hor a dlouholetý pracovník Správy chráněné krajinné oblasti Orlické hory - Ing. Josef Hájek. Účastníky besedy zavedl do míst v těchto horách známých i skoro utajených. Zároveň představil celou řadu vzácných hub, které zde rostou, poukázal na výskyt zajímavého hmyzu, ale upozornil  i na vzácné rostliny i živočichy v okolí Kostelce nad Orlicí.  

Jeho snímky například ze Zemské brány nebo Trčkova patřily ke skutečným „lahůdkám“ a diváci to náležitě ocenili nejen potleskem, ale především pozorností i zapojením do diskuse.     

Poděkování organizátorů akce patří pracovníkům sociálního odboru kostelecného Městského úřadu za zapůjčení techniky a vedoucí RTIC Míše Kiezlerové, která poskytla propagační materiály k Orlickým horám.

Dr. Míša Nováková, vedoucí Klubu seniorů Pohoda, k dalším plánům řekla: "Besedy budou pokračovat a na závěr se uskuteční „tajný“ výlet - kam jinam než do Kačenčiných Orlických hor."

Reklama

Výběr článků

Načítám