Hlavní obsah

Cyklotrialové hry mládeže se chystají na další sezónu

Novinky, Radek Janka

První závod Cyklotrialových her je sice v kalendáři až na konci dubna, ale přípravy třetího ročníku jsou v plném proudu. Je naplánováno pět soutěží, které nově doplní samostatné Mistrovství České republiky mládeže. Podporu pro své záměry organizátoři shánějí také pomocí crowdfundingové sbírky na portálu Hithit.cz.

Foto: Radek Janka

Cyklotrialové hry mládeže - finále 2015

Článek

Úvodní dva ročníky Cyklotrialových her mládeže potvrdily rostoucí zájem dětí o tento náročný sport. Zároveň se ukázalo, že se čeští cyklotrialisté neztratí ani na mezinárodních soutěžích. Tři roky po sobě nechyběli mezi finalisty mládežnického světového šampionátu UCI Trials World Youth Games a minulý rok se dočkali i první medaile. Domácí seriál je talentovou líhní.

Rozšíření počtu soutěží však není jedinou změnou, kterou letošní ročník Her přináší. Seriál dostal vlastní podrobná pravidla, která sice vycházejí z pravidel Českého svazu cyklistiky pro cyklotrial, ale reagují na specifické požadavky mládežnických kategorií. Pro přehlednou prezentaci projektu byly spuštěny webové stránky www.cyklotrialovehrymladeze.cz, kde jsou na jedné adrese soustředěny všechny potřebné informace.

Důležitou součástí příprav na sezonu 2016 je i naplánované školení rozhodčích. „Jsem rád, že se seriál rozvíjí a že se do pořádání závodů zapojily i další kluby,” říká spokojeně Miroslav Křiva z AMK Hamry nad Sázavou, který stál před lety u počátků myšlenky seriálu.

Po dvou letech práce se podařilo cyklotrialový seriál dostat do podoby, která je atraktivní nejen pro závodníky, ale i pro diváky a sponzory. Právě finanční zajištění sezóny je dalším úkolem, který před pořadateli stojí. Podpořit Cyklotrialové hry mládeže je možné i prostřednictvím sbírky na portálu HitHit.cz, která probíhá až do 3. dubna. Za své příspěvky mohou příznivci tohoto sportu získat různé odměny, od maličkostí až třeba po odpolední cyklotrialový trénink vedený špičkovými českými jezdci z kategorií elite a junior.

Reklama

Výběr článků

Načítám