Hlavní obsah

Cyklotrialová sezóna zahajuje v Blansku

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 6. května odstartuje v Blansku nová cyklotrialová sezóna prvním závodem Českého poháru mládeže, který se pojede od 10 hodin v trialparku na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Zkrátka ale nepřijdou ani dospělí trialisté, pro které je připraven volný závod v kategoriích Open.

Foto: Jiří Sehnal

Cyklotrial v Blansku

Článek

Pořadatelé z klubu ÚAMK Biketrial Blansko postavili šest soutěžních sekcí různé obtížnosti, od nejsnazších pro nejmladší děti v kategorii promesa až po náročnou červeně značenou trať kategorie kadet pro jezdce mladšího juniorského věku. V “open” kategoriích jsou k dispozici čtyři obtížnosti.

Z domácích jezdců se na startu představí například loňský finalista Světových her mládeže Radim Ženatý, talentovaný devítiletý Jiří Sehnal nebo Václav Kolář mladší - jmenovec úspěšného blanenského biketrialisty a několikanásobného mistra světa Václava Koláře staršího.

Posledně jmenovaného v neděli potkáme v roli ředitele závodu. „Je to první závod sezóny a protože se o den dříve jedou i biketrialové závody na Palavě, čekáme velkou účast. Kombinace přírodních terénů v sobotu a umělých překážek v neděli by mohla být pro jezdce zajímavým lákadlem na celý víkend,” myslí si Kolář. Podporují jej v tom i zkušenosti z minulého roku, kdy blanenský závod patřil k nejobsazenějším akcím sezóny.

Český cyklotrial letos čeká šest soutěží v seriálu mládeže a čtyři v poháru dospělých. V kalendáři samozřejmě nechybí ani mistrovství republiky. Kromě Blanska závodníci během sezóny zavítají do Veselí nad Moravou, Prahy, Sklenky u Říčan, Českých Budějovic a Olomouce.

Nedělní soutěž v Blansku je zařazena mezi nominační závody na UCI Trials Světové hry mládeže, ve kterých Česká republika dosahuje významných úspěchů. Čeští jezdci pravidelně figurují mezi finalisty, v loňském roce se jim navíc podařilo vybojovat tři medailová umístění a pomyslnou “třešinkou na dortu” bylo vítězství v týmové soutěži národů. O zařazení do letošního reprezentačního týmu budou rozhodovat také body získané tuto neděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám